divendres, 31 de maig de 2019

Parts prematurs? Diabetis? Consequencies negatives que poden produir els bacteris.

Recentment en un projecte internacional, han sigut desvelades diverses consequencies negatives que poden causar els bacteris en el nostre organisme.

Des de fa molt de temps diversos investigadors han volgut trobar la forma de poder acabar amb els bacteris, però nous punts de vista que poden ser més utils s'han descobert per tindre noves tecniques de diagnostic i  tractament de presició.

Descobriments anteriors a prop dels bacteris i les malalties que estos causen, va provocar el enfoc de la medicina morderna en el que és consideraba als bacteris com enemics. Realment la relació entre salud i bacteris és prou més complexa ja que en el nostre cos hi habiten més de dos bilions de bacteris els cuals són benignes i n'hi han de benefisiosos també. Sabent aço, és creu que cada persona té una configuració única de bacteris els cuals s'adquereixen en els primers anys de vida.

No obstant aixo els primers estudis d'aquests bacteris ens han proporcionat molta informació sobre el paper que estos desenvolupen durant les malalties. Alguns dels projectes mes rellevants en este camp és un que ha fet l'universistat de Harvard en el que s'investiga a fons l'evolució dels bacteris en pacients amb malalties com prediabetis, a més a més també han d'investigar a prop del impacte que poden causar en naixements prematurs.

LACTOBACILLUS ASOCIAT EN PARTS PREMATURS

 Un article publicat en Nature Medicine descriu l'influencia del microbioma vaginal en el risc del part prematur, este és un problema que afecta al 10% de parts en tot el mon que a més a més esta asociat en complicacions en els primers anys de vida.

MICROBIOTA INTESTINAL

Elprimer de dos estudis que hi aparegueren en Nature desvela nova informació a prop de les relaciones entre microbis i els seus portadors en la malaltia inflamatoria intestinal (EII) una enfermetat cronica que es caracteritze pes periodes de remisió seguits de brotes. Tot aquest estudi esta relacionat també en la diabetes i conclou en que hi existeixen alguns bacteris que propicien la malaltia de la diabetes.
Resultado de imagen de fotos de bacterias sin copyright

Açi us deixe un enllaç per si voleu saber mes sobre els bacteris: Enllaç

1 comentari:

T M C ha dit...

Esta noticia me ha parecido muy interesante porque aunque ya sabía de la existencia de bacterias en nuestro cuerpo no era conocedora del impacto que pueden causar en partos prematuros y en especial me ha impactado que hayan bacterias que puedan causar diabetes.
Pero añadiría al post lo importante que es la bacteria Lactobacillus tanto para la madre como para el niño que acaba de nacer (en condiciones normales)