dimarts, 13 de maig del 2008

LES AL·LÉRGIES


Una al·lèrgia és una reacció immunològica específica de l’organisme cap a una substància normalment inofensiva, que pot no afectar altres persones.
Qué es una reacció al·lérgica?


Normalment, el nostre sistema immunològic reacciona davant d'agents invasors, com són les bactèries o els virus. A la majoria de les al·lèrgies, a més a més, el sistema immunològic reacciona davant una falsa alarma.
Quan una persona al·lèrgica entra en contacte amb l'al·lergogen per primera vegada, el seu sistema immunològic tracta aquest element com a invasor i es mobilitza per combatre'l. I ho fa creant gran quantitat d'un anticòs (proteïna que lluita contra la malaltia) anomenat immunoglobulina E, o IgE.
Cada anticòs IgE és específic d'un tipus d'al·lergogen. En el cas del pol·len, cada anticòs és específic d’un tipus de pol·len.
Quan l’al·lergogen troba el seu IgE específic, dóna el senyal a la cèl·lula perquè alliberi poderoses substàncies inflamatòries, com la histamina. Aquestes substàncies químiques actuen a diferents parts del cos, com ara el sistema respiratori, i causen els símptomes descrits de les al·lèrgies.
A les persones que no són al·lèrgiques, la mucosa nasal expulsa les partícules estranyes al coll, on són empassades o expulsades per la tos.5 comentaris:

laura ha dit...

Las personas que son alergicas tienen que cuidarse muy bien, y segun el tipo de alergia que tengan con un tratamiento constante, en un periodo de tiempo estimado se puede disminuir esta afeccion. Por otro lado, hay alergias que no se pueden subsanar cn un tratamiento como la alergia a las picaduras de las abispas, con lo que hay que tener un minimo de precaucion, ya que, estas personas si no son tratadas inmediatamente despues de dicha picadura,podrian ( segun el grado de la alergia ), llega a morir.

Sara ha dit...

La salergias tambíen son trastornos del sistema inmunitario, y aunque son muy comunes son también muy graves y por ello las personas alérgicas deben prevenir estar cerca o tomar aquella cosa a la cual sean alergicos.
Personalmente, yo soy alergica a la Penicilina y por ello nunca tomo de ésta

Anònim ha dit...

Les alèrgies són a més un dels trastorns més importants ja que pot causar nombrosos efectes secundaris i lo que és més greu, la mort a causa d'un xoc anafilàctic (es produix quan la reacció alèrgica és de molta intensitat). Açò fa que hagen de ser molt controlades pels metges i tractades.

Sara Cuervo González ha dit...

Las alergias son reacciones inflamatorias que aunque son muy comunes en nuestra sociedad, hay que tenerlas muy en cuenta.
Esto se debe a que el sistema inmunológico está hipersensibilizado y por ello lo que puede parecer una simple alergia, para la persona que la padece (ya en casos muy extremos) puede llegar a morir.

irene ha dit...

Las alergias son algo muy comun y cada vez mas, pero no por ello hay que descuidarlas ni pensar que no son importantes ya que muchas veces una alergia nos puede llevar a la muerte, por eso hay que tener cuidado.