diumenge, 11 de maig del 2008

Més de la mitat de dones espanyoles no donaríen els seus óvuls a altres dones.

En un questionari realitzat entre 300 joves d'entre 18 i 30 anys els resultats han sigut que el 74% de les dones no donaría els seus óvuls a altres dones per a poder aconseguir el embaràs mentre que en els homens sols el 49% no donaria els seus espermatozous.

Moltes de les dones estan d'acord amb el destí dels seus óvuls però moltes d'elles reconeixen que no tenen ningun tipus d'informació sobre aquest tema i per això es negarien a donar els seus óvuls.Sols un 6% de les dones donaríen els seus óvuls sense ningun tipus de problema.

Els métodes de reproducció asistida estan molt de moda per diverses causes, entre les quals destaca la tardía de les dones en tenir els fills, ja que a partir dels 28 anys la reserva ovarica va disminuint i a paritr dels35 anys ho fa més sensiblement, i hiu en dia poques dones tenen fills abans dels 28 anys.


La técnica que s'utilitza és la fecundació d'ovuls d'una donant anònima que tinga caracteristiques sanguinies i fenotípiques paregudes, amb els espermatozous de la parella de la pacient. Entre 48 i 72 hores després aquestos óvuls fecundats seran transferits al úter de la dona .

Encara que aquesta técnica està molt avançada, la tradicional técnica de la donació de sémen encara esta molt vigent, ja que els homens també tenen problemes de fertilitat deguts a la mala qualitat del espermao simplement per evitar transferir enfermetats al fill.

Els donants de semen solen ser universitaris ja que són els més informats, però cada vegada més estan donant persones que tenen un problema de infertilitat prop seu i estan sensibilitzades amb el tema.

Em pareix un tema interessant perque hui en dia i cada volta més els problemes de esterilitat tant en homens com en dones estan més presents i aquesta em pareix una molt bona solució.

La informació està treta de Terra

2 comentaris:

Rafa Mollà ha dit...

Com bé dius tu, el desconeixement per un costat, que la tècnica de donació d'òvuls siga un poc més complicada que la d'espermatozoides, i també, que la llei no està sent massa clara a l'hora de que en un futur, un fill puga exigir saber de qui eren els òvuls o els espermatozoides dels donants, està frenant la donació.

Lledó Alegre Zurano ha dit...

Estic d'acord amb Rafa, però a més a més jo pense que una altra raó de la poca donació és que hi ha moltes dones que sabent que algú té un fill o filla que és seu no podrien viure tranquiles, almenys jo no podria.