dilluns, 7 de febrer del 2011

LES COLUMBRETES, EL PARADÍS DE L'ALFALFA ARBÒREA



 Nombroses plantes s'han adaptat a les peculiaritats d'aquestes illes, Les Columbretes. D'origen volcànic i amb poca superfície donen lloc i cabuda a endemismes de la nostra província.



Com per exemple l'alfalfa arbòrea (medicago citrina).
Aquesta planta és un arbust molt ramificat, les fulles del qual es col·loquen de tres en tres a les fines rames. Característica del litoral. Les seues flors són d'un groc més intens que altres de la seua mateixa família, és a dir, mentres que aquesta té les flors groc llima, les altres de la seua espècie reben un color més daurat.





Altra espècie endèmica de les nostres illes és el "mastuerzo marítimo". Una planta de fulla perenne amb un fort sistema d'arrels característic. En zones molt càlides i preferiblement pròximes al mar. Aquest fet caracteritza a la majoria de les espècies de flora de les Illes Columbretes. En algunes pàgines web parlen d'aquesta planta per ser comestible i a més se li adjudiquen efecte diurètic. En alguns llocs del Mediterrani espècies de la seua família reben el nom de semprevives.





Com a conclusió dir que a les Illes Columbretes tenim un gran paradís on moltes espècies troben un hàbitat idílic i únic. En aquestes illes les característiques mediterrànees s'uneixen a l'abscència de persones per poder desenvolupar-se pensant només en adaptar-se al terra i no als problemes que causem.






I per als més curiosos un dia en el banc de reserva de microflora.

1 comentari:

abel málaga ha dit...

Es reconfortante ver como en una isla de origen volcánico como son las islas Columbretes puedan dar lugar a tanta biodiversidad floral que tenemos a tan poca distancia de donde vivimos y así nos damos cuenta de que somos muy agraciados por tener una flora tan bonita, productiva y sobretodo la muestra de la calidad