dimarts, 8 de gener del 2013

Actes informatius sobre el fracking a l'interior de la província de Castelló


En alguns pobles de l'interior de Castelló com: Morella, Vilafranca, Forcall, La Mata han convocat uns actes informatius respecte el nou métode d'extracció d'hidrocarburs: el fracking que es vol implantar a l'interior de la província de Castelló. Amb aquestes xarrades s'ha pretés informar a tots els veins de les repercussions que pot tenir sobre el medi ambient, bé a través de la seua presència als salons d'actes o indiredctament a través de vídeos i en les televisions locals.

Ara tenim els actes de:

- Vilafranca:  la xarrada va tenir lloc el dissabte 1 de desembre de 2012 en la casa social de Vilafranca.
 Va ser a càrrec de: José Luís Símón Gomez (catedràtic de geologia de la universitat de  Zaragoza) i Ignacio Morell (Catedràtic d'hidrogeologia de la universitat Jaume I).




La xarrrada completa està a partir del minut 38. El sumari de la xarrada en el minut 10:35.

- Morella: la xarrada informativa va tenir lloc a finals de desembre a la sala de Justícia del consistori de Morella.
Va estar a càrrec de: Xavi Querol (professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques) i Ramón Salas (doctor en Geologia i expert en la zona del maestrat).



En les dues xarrades s'han arribat a les mateixes conclusions, ja que afirmen que és un mètode prou desconegut i desinformat a Espanya i s'ha de tenir cautela sobre aquest métode i prendre mesures en legislació.
Hi ha tres impactes que produeix clars:
- La ocupació del territori, ja que es necessiten fer carrteres, pistes, plataformes...
- La reducció dels recursos hídrics ja que cada pou té un consum de 20000 m3 d'aigua, i agreujaria el problema que tenim: recursos reduïts.
- La contaminació de l'aigua a causa de les substàncies tòxiques que s'utilitzen.


En Terol, que també es pot veure afectada, es poden veure campanyes informatives com aquesta: xarrada a sollavientos (Allepuz)

1 comentari:

Unknown ha dit...

Un post molt interesant.
Resulta de gran importància informar a totes les poblacions del que puga succeïr al seu voltant. Aquest tema es un tema molt seriós i pertant pot ser decissiu per al mediambient i les repercussions que pot tindre tant a curt com a llarg termini. De les decissions que es prenguen hui dia condicionaran el futur de les poblacions de l'interior, i pertant hi ha molts factors a considerar. Esperem que no sols moguen fitxa els interessos econòmics i que s'actue en consideració i mesura.