diumenge, 24 de febrer del 2013

La natura ajuda a desenvolupar les funcions intel·lectuals

    Un grup d'estudi va realitzar uns experiments amb els quals va demostrar que després de quatre dies d'excursió pel camp, sense contacte amb qualsevol tipus de tecnologia(portàtils, telèfons mòbils, etc.) s'incrementa la creativitat i l'enginy.

    Per a realitzar aquests experiments, van participar 26 dones i 30 homes, als quals se'ls va fer una proba que consistia en un joc de paraules abans de l'eixida i després. En la primera proba, la mitjana de respostes era només de quatre encerts, mentre que després dels quatre dies a l'aire lliure, respongueren com a mínim 6 preguntes bé.

    També es va realitzar una proba que constava en fer dos grups: a un grup li prohibiren la utilització de qualsevol tipus de tecnologia mentre que a l'altre no l'imposaren restriccions d'aquest tipus. L'eixida aquesta vegada va durar cinc dies. Ambdós grups varen realitzar una sèrie de probes, en les quals els integrants del grup sense tecnologia van demostrar una major creativitat i astúcia que els que sí que tenien accés a esta.



    En altres estudis anteriors ja s'havia descobert que l'estància en la natura ajuda a augmentar la concentració. Però ara els científics han establert una relació entre la intel·ligència humana i la natura: passar un període de temps allunyats de la tecnologia, romanent a l'aire lliure, ajuda al creixement de les capacitats intel·lectuals.

    Viure sempre envoltats de tecnologia esgota les nostres capacitats naturals. Per aquesta raó, és recomanable desfer-se d'aquesta durant alguns períodes de temps, ja que el nostre cervell i el nostre cos en general necessiten descansar de l'electrònica i relacionar-se amb la natura per a reposar.