dimarts, 26 de febrer del 2013

TALLER "Cuando la tierra tiembla"

Integrat dintre de les "XI Jornadas de Ciencias de la Tierra" que van tindre lloc els passats 15,16,i 17 de Febrer, estava aquest Taller que d'entrada em semblava interessant, i per tant vaig decidir apuntar-me.
He de dir que em va semblar molt interessant, primer perquè la temàtica està molt present en el temari de diferents assignatures del nostre Departament i sempre tenim preguntes i dubtes sobre aquest punt, i segon perquè dóna gust escoltar a Juan Antonio López Martín; professor catedràtic de Geologia en un Institut de Lorca.
El taller ens va servir per a posar-nos al dia en el tema dels terratrèmols en la zona d'Andalusia, en la simulació a l'aula del comportament d'una falla i la possible formació del terratrèmol, en el comportament de les vivendes davant d'un seisme mitjançant simulació, i en el comportament que ha de tindre la població davant una  situació crítica com és un terratrèmol.

Mitjançant diapositives, la màquina del terratrèmol i la taula vibratòria de terratrèmols, vam eixir del taller amb noves inquietuds, i la possibilitat de treballar amb els nostres alumnes d'una altra manera més visual, activa i efectiva.

Vos deixe amb el video següent*

M'he permés la llibertat d'introduir dos "mini videos" dintre de la gravació a fi de visualitzar alguns punts explicats per Juan antonio