divendres, 18 d’abril del 2014

Un nou programa que identifica i millora els casos de TDAH en xiquets

  Un grup d'investigadors de la Universitat de Sevilla han creat un programa per identificar els casos de trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) entre xiquets d'entre 4 i 6 anys. Aquesta malaltia es caracteritza per la dificultat per mantindre l'atenció davant d'activitats acadèmiques com quotidianes, unit a la falta de control d'impulsos. Aquest descobriment s'ha publicat en la plataforma informàtica SINC, el 8 d'abril.

   Aquest programa es va poder realitzar gràcies a l'aplicació anomenada Pinky Piggy, que es basava en uns estudis previs del grup amb models animals que s'estan duent a terme en la Universitat de Maryland (Estats Units d'Amèrica).


   Aquest mètode pot ser molt beneficiós per als malalts. Ja que en l'actualitat, aquest xiquets són tractats amb el mateix tractament, el qual s'els subministra durant set o vuit mesos en forma de fàrmacs. No obstant, aquest sistema no és correcte ja que a tots els xiquets no els soluciona la malaltia.

   El sistema creat pels investigadors de la Universitat de Sevilla, consisteix en fer jugar els xiquets amb una tablet i el programa capta les respostes dels xiquets mitjançant uns sensors. Amb el mateix procés, poden descobrir les causes que estan produint el trastorn per dèficit d'atenció i amb això podrien facilitar als especialistes noves dades que els permetrien decidir el tractament òptim per a cada cas concret. Actualment el programa s'està portant a terme en els hospitals Universitari Verge del Rocío i Universitari de Valme, els dos en Sevilla.

Per veure la pàgina oficila clique ací.

   Per finalitzar, el descobriment d'aquest nou programa es una nova base on els familiars amb malalts de TDAH es poden agafar, ja que pot aportar un tractament especialitzat per a cada malalt i per tant, que ajude al pacient en la seua malaltia. A més, aquesta notícia l'he relacionada amb el temari dels sistema nerviós, concretament en l'apartat de les diverses patologies que afecten aquest sistema.