dijous, 17 d’abril del 2014

La Unió excel·lent que dóna la vida

   Investigadors del Wellcome Trust Sanger (Regne Unit) mitjançant l'estudi amb ratolins han descobert un sistema d'anclatge format per un receptor situat en la membrana del ovòcits i una proteïna en la membrana dels espermatozoides. Aquest sistema ens permet veure com es produeix la fecundació i la posterior formació del zigot. Aquesta notícia s'ha publicat en el periòdic el Mundo, el 17 d'abril.

   Aquest receptor el van batejar amb el nom Juno (Folr4), en honor a la deessa romana de la fertilitat, al igaul que a la proteïna de la membrana dels espermatozoides a la qual la van nomenar Izuro 1, en honor a un santuari japonès on es contrau matrimoni.

   El paper que realitzava Izuro 1 en la fecundació ja es coneixia des del 2005. No obstant, molts ratolins no podien concebre, encara que es tractara d'esperma correcte. Com a conseqüència van arribar a la conclusío que deuria faltar alguna proteïna que es poguera unir amb Izuro 1. Aquesta proteïna que era dificil de trobar era degut que es trobava en la membrana dels ovàcits. 


















   Per descobrir a Juno, els científics van utilitzar un mètode desenvolupat anteriorment en el seu laboratori per detectar interaccions febles entre proteïnes adherides a la membrana cel·lular. Per tant, a més, de descobrir a Juno, van observar que aquest receptor estava present en els ovòcits de ratolins, mosteles, porcs i humans. 

   Aquest descobrimet pot ajudar als tractaments de fertilitat. Ja que si un ovòcit no té a Juno en la superfície no pot ser fèrtil per fecundació in vitro. Però si que ho pot ser, si s'utilitza un sistema més avançat, el qual consisteix  en fer un simple test genètic. A més, s'ha realitzat una vacuna anticonceptiva, mitjançant aquest coneixement, que ens permetria controlar la població de certs animals.

Per visitar la pàgina oficial, feu clic ací

   Per concloure, aquesta notícia és bastant curiosa ja que ens mostra com es produeix la unió entre els òvuls i els espermatozoides. A més l'he relacionada amb el temari de 2 de batxillerat que tracta el temari de la producció de proteïnes, axií com també, els diferents usos que es poden donar d'elles.