Diferents espècies d'animals vertebrats, com ara mamífers, amfibis, aus... estan augmentant el seu ritme de desaparició des de 1970. En 2012 el planeta ja havia perdut més de la meitat, segons el Informe del Planeta Vivo. Si es segueix així, pot provocar perdre quasi un 67% de la població vertebrada en 2020.
Aquest estudi aporta que això és a causa d'activitats com la deforestació que provoca canvis en la seua alimentació, la introducció d'algunes malalties o inclús la pèrdua del seu hàbitat i l'alteració de les zones amb aigua dolça, on desgraciadament la població hi ha disminuït en un 81%. També el canvi climàtic que afecta la seua reproducció o migració, la caça furtiva o fins i tot les noves espècies que es troben en el seu hàbitat. Altres fets com ara la construcció de carreteres o la mineria també estan involucrades. Totes aquestes activitats són signes que indiquen que la seua desaparició no es frenara.
Personatges molt destacats com ara Marco Lambertini, director de WWF afirma que els diferents ecosistemes tan d'aigua dolça, salada o terrestres junt amb activitats humanes han sigut els factors que estan portant al límit els sistemes naturals i les espècies d'animals. També la investigadora, Louise McRae opina que si no es canvia la forma d'actuar, açò portara a la desaparició dels vertebrats, entrant així en el sext període d'extinció massiva. O inclús Mike Hoffman, un científic pensa que és espantós el descens de la població i dels danys causats als ecosistemes d'aigua dolça.
Els científics utilitzen el Indice de Planeta Vivo o les diferències entre els diferents ecosistemes. Gràcies a tot això, han verificat que el medi on viuen els animals terrestres hi ha disminuït un 38%, en els rius un 81% i en els oceans i mars un 36%. Per realitzar aquest estudi que es realitza cada dos anys, s'han valorat més de 14.000 poblacions amb unes 3.700 espècies de vertebrats.
Font de la noticia ací
1 comentari:
Una notícia molt bona i interessant, i ben explicada. Malauradament, els humans estem sent els responsables de la ja anomenada "sisena extinció en massa" en què des de fa 100 anys més de 477 espècies ja han desaparegut. Aquesta notícia hauria de servir-nos per conscienciar-nos i veure tot el que nosaltres estem causant a la biodiversitat del nostre planeta, perquè sense humans haurien de passar 10.000 anys perquè desapareguessin les espècies que ja s'han extingit durant aquest centenar d'anys. I la principal causa de la mort d'aquestes espècies és produït pel canvi climàtic i la contaminació amb el que primer haurem de reduir les nostres emissions de gasos d'efecte hivernacle i conseqüentment millorarà aquesta situació.
Aquí et deixo un link on podràs obsevar totes les dades referents a la sisena extinció en massa.
http://elpais.com/elpais/2015/06/19/ciencia/1434727661_836295.html
A més, un altre estudi ens mostra, els exemples més concrets i importants d'algunes espècies desaparegudes i les possibles causes de la seva extinció en l'última dècada.
https://es.mongabay.com/2010/01/desaparecidos-un-vistazo-a-la-extincion-de-la-ultima-decada/
Publica un comentari a l'entrada