dimecres, 1 de maig del 2013

Biomaterials i biomedicina


Els biomaterials en l'enginyeria biomèdica, és una de les branques que busque aprofitar els materials com els metalls, plàstics I les ceràmiques, per a aplicacions mèdiques que siguen compatibles amb el cos humà com pròtesis, implants. Hui en dia es possible reparar els implants dels ossos amb un biomaterial fet de fusta.

Investigadors italians del Consell Nacional d'Investigació de Itàlia (CNR), van trobar com reparar els ossos que patisquen osteoporosi, osteoartritis, càncer d'ossos i altres infermetats, realitzant un intercanvi amb implants de fusta que té un comportament similar al os en el seu estat natural, garantint així la resistència, la flexibilitat i la densitat evitant pròtesis de caràcter metàl·lic.

L'estructura de la fusta a nivell microscòpic és molt pareguda a la del os natural, des d'un punt de vista nano-tecnològic que transforme la fusta en implants biocompatibles.

La finalitat d'aquest ús de la fusta, es eliminar els components químics com la cel·lulosa, lignina i altres materials vegetals que són incompatibles amb els implants per a humans.

Per concloure, aquest equip d'investigadors diu que a diferència dels implants metàl·lics, ceràmics i inclús un os donant, aquesta fusta està patentada i es de baix cost i té una biomecànica molt bona. També es pot integrar en el os existent, i per lo tant ajudar a la regeneració òsea correctament