dissabte, 4 de maig del 2013

El sexe és femení per 'defecte'


Notícia extreta de la revista digital La Vanguardia, el 29 d'Abril de 2013.


Expressió del gen Gadd45g, responsable de la determinació sexual
                                           

Un estudi publicat en la revista PLOS ONE i realitzat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) mostra que l'absència del gen Gadd45g estimula el desenvolupament de les gònades femenines i dificulta el creixement dels testicles.

Aquest gen prové de la família Gadd45 i és l'únic d'aquesta que està molt relacionat amb la diferenciació sexual en els organismes, la fertilitat i el creixement de testicles. Actua regulant el gen SRY, que es troba en el cromosoma Y. D'aquesta manera el bloqueig de Gadd45g fa que el gen SRY no arribe a expressar-se i  per tant, el creixement dels òrgans sexuals masculins es deté.
Els investigadors van realitzar diversos experiments amb ratolins, en els quals quan aquest gen no s'expressava , els animals , encara que fosen genotípicament mascles, per tindre el cromosma Y, eren femelles en quant al fenotip.

Gràcies a aquesta investigació es podria millorar el diàgnostic de malalties provocades per  mutacions durant alguna fase del desenvolupament sexual de l'embrió, que afecten a menys de u entre 4500 neonats en el mòn.

Us deixe amb un video que explica de manera senzilla la determinació dels caràcters sexuals en els èssers humans.


Aquesta notícia estaria relacionada amb l'assignatura de Biologia, i més concretament amb el tema 14 del qual ens vam examinar fa unes semanes, Les lleis de l'Herència.


2 comentaris:

Ana Bartoll ha dit...

És cert que aquesta notícia guarda certa relació respecte als temes donats anteriorment de l'herència, crec que és un petit pas que pot arribar a ser imprescindible per arribar al coneixement de noves malalties com s'ha estipulat en el present post, encara que només es done en u de cada 4500 nounats, sempre és important ajudar les condicions de vida de qualsevol ésser viu i millorar-les.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Me parece una noticia muy interesante, ya que, es un descubrimiento importante para poder llegar a conocer nuevas enfermedades relacionadas con el desarrollo sexual de un embrión o poder mejorar los diagnósticos y tratamientos de enfermedades provocadas por este tipo de mutaciones. Estoy de acuerdo que aunque el numero de afectados no sea extremadamente alto, siempre en importante ayudar al máximo de personas posibles, para que puedan llevar una vida normal.