dimecres, 1 de maig del 2013

L'hepatitis B es va originar en les aus durant el Cretàcic


Notícia extreta de la revista digital , SINC el 30 d'Abril de 2013.

Un estudi publicat en la revista Nature Communications i dirigit per investigadors de la Universitat de Munich  afirma que la familia ancestral de la qual prové el virus de l'Hepatitis B (Hepadnavi ridae) va aparèixer fa 63 milions d'anys. 

Imatge al microscopi electrònic del virus de l'Hepatitis B

Per a arribar a aquesta conclusió, els científics van aconseguir desxifrar la seqüència del genoma del virus del Mezoic. Açò va ser possible gràcies a que part del material genètic viral es va  introduïr ,de manera lenta i evolutiva, en el genoma de les aus i més tard, a partir d'aquest, el virus dels mamífers va evolucionar durant els darrers 82 milions d'anys. La investigació del genoma del virus prehistòric es va arrodonir estudiant el  genoma de la espècie Taeniopygia guttata o el diamant mandarí i els seus parients evolutius, cosa que va permetre determinar el moment en que es van integrar fragments genètics del virus al genoma de les aus.

Diamant mandarí
                                                     
Tots aquests avenços es troben dins del camp de la paleovirologia, una nova disciplina que estudia la evolució dels virus al llarg dels anys. Mitjançant aquest estudi i els coneixements en aquest camp, els científics podrán realitzar investigacions bioquímiques en les quals s'analitzará la infectivitat de la Hepatitis B en humans.

Us deixe un vídeo explicatiu que conté més informació sobre aquesta malaltia.
http://www.youtube.com/watch?v=e6fk4gGF5S4


Aquesta notícia estaria relacionada amb el temari de Biologia i més concretament amb l'apartat de la genètica i l'evolució biològica i també amb el de biologia dels microorganismes, que estem estudiant aquests dies a classe.