dimarts, 4 de març del 2008

EL PEIX POT REDUIR EL RISC DE TRASTORNS MENTALS


El omega-3 dels peixos que el contenen protegeix front alguns transtors mentals, segons un estudi realitazt en Navarra. Aquest estudi ha analitzat els habits de consum de peix a 7903 licenciats, on s'ha conseguit demostrar que reduix un 30% les possibilitats de patir aquestes malalties.


Ja es coneixia el benefici d' aquest aliment per a pacients amb patologies coronaries o alts nivells de triglicerits, però es desconeixia la seua importancia en en bon funcionament del sistema nerviós i en patologies psiquiatriques, com trastorns de ansiedad, trastorns bipolars o depresió.


Els acids grassos omega-3 són tant importants perque intervenen en el impuls nervios i estan presents en el sistema nervios central, per un costat un consum continuo pero moderat d'aquestos peixos ens protegeix contar trastorns mentals, pero un consum massa abusiupodrie causar problemes de depresió, una causa possible seria el merguri que contene aquestos aliments que en quantitats abusives podria comportar problemes neurologics.


2 comentaris:

francisco planchadell ha dit...

després d'haver llegit aquest post, no em quedarà més remei que menjar més peix del que ja menjo , perquè n vull que el meu sistema nerviós es vegi afectat, podent evitant-ho. ¿NO?. Ja sabeu, a menjar peix (però no només peix, que la dieta ha de ser equilibrada), que el seu contingut en àcids grassos omega-3 ajuda a previndre al deteriorament del sistema nerviós central. Com dius, ja se sabia que menjar peix era important i necessari, però es desconeixi que la seua manca, en quant a menjar, perjudicara el sistema nerviós , i a les seues cèl·lules, les neurones. Avuí, menjaré peix. jejeje.

Rafa Mollà ha dit...

Jo tampoc ho coenixia.
Un motiu més per menjar peix blau