dimarts, 4 de març del 2008

LA NUTRICIÓ I EL TABAC S'ASSOCIEN AL 60% DELS CÁNCERS.


Un grup de més de 150 experts de càncer amb relació amb l'ambient estan reunits en Barcelona en aquestos dies, i seguns el director de l'Unitat de Nutrició, Ambient i Càncer de la ICO han afirmat que el 90% dels tumors estan relacionats amb factors ambientals.


D'aquest 90%, el 60% es poden atribuir a l'exposició al tabac i una mala nutrició, ja que són els factors més importants, encara aixi la nutició el el més important ja que afecta a tota la població mentre que el tabac només afecta a qui esta esposat a ell.


Centrant-nos en la nutrició, poedem destacar la obesitat i la dietat com els dos factors més importants, pel que fa a la obesitat s'ha de dir que es evident que incrementa el risc a tindre càncer de mama, de colon i recte,de esfòfag...I pel que fa a la dietat es necessari portar una dieta rica en verdures, fruites i cereals integrals que són aliments que protegixen front aquesta enfermetat.

1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

Cada vegada més els estudis van a corroborant el fet de la influència dels factors ambientals com a desencadenants de molts tumors. En el cas del tabac van aclarint-se més les coses en quant a saber quinssón els agents ocomponents del tabac causants de les malalties, però en el cas de la dieta encara queda bastant per davant ja que estudis generals en els quals s'analitzen la influència de diferents aliments presos en conjunt en una dieta no n'hi ha massa, i la majoria estan referits a estudis d'aliments estudiats per separat sense anar a mirar interrelacions entre vaios.