dissabte, 19 de maig del 2012

Els queixals del coneixement

Els queixals del coneixement, del judici, de l'enteniment o del seny. Molts són els noms que reben aquets queixals, però el que tots tenim clar és la melèstia que causen. Els queixals del coneixement s'anomenen així a causa de la seua tardia aparició, entre els 15 y els 25 anys aproximadamant.
La seua aparició provoca moltes molèsties i dolors a causa de la inflamació de la mucosa que envolta aquest molar (pericoronaritis). 

No obstant això, en un article publicat en ElMundo el president del Congrés de Cirujia Oral i Implantologia Florencio Monje asegura que no tenen cap funció. És més, l'expert assegura que aquests queixals causen molt problemes, i que si aquests persisteixen el més aconsellable és extraure-les.
La Societat Española de Cirugia Oral i Maxilofacial asegura que els queixals del coneixement afecten a dos terços de la població i que, a més, solen causar molts problemes de col·locació. Açò es deu a què, anys enrere, la falta d'higiene bucal provocaba la pèrdua de les molars primàries o secundàries, per la qual cosa hi havia més espai per a els queixals del coneixement.
És important consultar a un especialista en cas de què apareguen aquests molars per a comprobar si estan creixent correctament o és necesària una exodòncia.
Aquest article està relacionat amb el tema de nutrició que hem treballat en l'assignatura de Biologia Humana, ja que el procés de nutrició comença en la boca.