dimarts, 23 de febrer del 2010

La resistència dels bacteris.


Un estudi recent mostra que mesclar dos antibiòtics pot fer que els bacteris generen resistència a ells i, per tant, no servisquen. Aquests medicaments amb els quals s'han fet l'estudi eren anitibiòtics beta-lactàmics. Encara que, cal anyadir que s'han fet amb malalts hospitalats amb malaties severes.


El que vol l'estudi és que s'arribe a un consens internacional sobre aquest tema. El que ocórre és que si només es prenen mesures en un pais i en els altres no (com que els bacteris no entenen de paisos), un bacteri pot afectar a gent del pais amb mesures. És a dir, es una qüestió a nivell global.


El que han conseguit es explicar perquè durant els últims 20 anys s'ha creat una gran resistència per part dels bacteris. S'han centrat, com ja he dit, en la resistència als antibiòtics beta-lactàmics en el seu ús hospitalari. Aquests medicaments s'empren en casos de patologies infeccioses severes com la meningitis.


Les conseqüències són que els bacteris tenen una capacitat per a generar una resistència a antibiòtics molt alta i per tant, el que hem de fer és limitar l'ús d'antibiòtics per a què açò no ocórrega.



Noticia original


Vídeo:

1 comentari:

Noel ha dit...

Ya echaba de menos un post interesante y educativo al mismo tiempo , es muy peligroso usar mal los antibióticos ya que los microbios pueden generar resistencia a ello y dejar de ser eficaces, ¿que haremos cuando no podamos volver a curar la neumonia o cualquier otra enfermedad ? es por eso que no debemos automedicarnos, debemos consultar ante todo a nuestro médico. Me parece un tema al que no se le da la suficiente importancia, por ello os dejo un enlace a una web muy interesante sobre este tema(aunque el post ya está suficientemente claro ...)

http://ec.europa.eu/research/leaflets/antibiotics/index_es.html