dissabte, 20 de febrer del 2010

L'oli d'oliva i el càncer de mama.


Un estudi de la Universitat de Jaen (UJA) afirma que un component de l'oli d'oliva anomenat escualè podria previndre el càncer de mama. Aquesta podria ser una de les causes per les quals hi ha menys tipus d'aquest càncer en els llocs on es consumeix dieta mediterrània.


L'estudi ha sigut publicat en la revista Food and Chemical Toxicology. En ell, José J. Gaforio, l'investigador responsable del treball diu que els estudis epidemològics que han fet amb anterioritat, demostren la correlació inversa amb l'oli d'oliva i aquest tipus de càncer. No obstant això, encara no saben quins compostos de l'oli tenen la aquesta capacitat. Creuen que és el ja citat escualè, el qual es troba present en grans quantitas en l'oli. Creuen que el que fa es disminuir l'estrés oxidatiu en les cèl.lules epitelials i protegeixen el seu ADN. Cal anyadir que aquest estrés va associat als processos tumorals.



Noticia original


Video relacionat en el qual es mostra la gran importància de l'oli d'oliva:


2 comentaris:

martaquerol ha dit...

La nostra ciència avança notablement i un exemple clar és el que mostra aquest post: l’oli d’oliva pot ajudar a previndre el càncer de mama. És una noticia sorprenent ja que l’oli d’oliva és un producte amb moltes propietats i pensar en la possibilitat de que hi haja una altra és sorprenent. Ademés sempre serà millor previndre que curar. Hem de cuidar-nos en salut així que, previnguem-nos del càncer de mama amb oli d’oliva.

Aquí deixe un enllaç a una pàgina que mostra les propietats de l’oli d’oliva.

(http://www.botanical-online.com/medicinalsoliveracastella.htm ).

Inma ha dit...

Un post muy interesante. Cada vez se van conociendo propiedades del aceite de oliva y cada vez es más sorprendente como ayuda a nuestro organismo. Por último decir que siempre he oído que el aceite de oliva tenia muchas propiedades beneficiosas para el cuerpo, que era muy bueno tomarlo en ayunas por los efectes que provocaba pero desconocia que fuera bueno también para prevenir el cáncer de mama.