divendres, 26 de febrer del 2010

Més de 500.000 dones moren cada any en tot el món a causa de complicasions relacionades amb l'embaràs i el part.


Encara que moltes dones embarassades no tenen cap problema en l'embaràs i en el part, hi ha altres que desafortunadament experimenten complicacions com ho són la diabetes gestacional, la anèmia, obesitat durant l'embaràs, problemes de tiroides, hipertensió entre altres. Desgraciadament algunes moren durant l'embaràs, en el part o durant els 42 dies següents a causa de infeccions bacterianes, hemorràgies, embolisme del líquid amniòtic, toxemia (transtorn del organisme causat per la presència de toxines en la sang)en l'embaràs o embarassos ectòpics.


Un equip de la Universidad Rey Jaun Carlos de Madrid 50% aproximadament de les dones que moren viuen en l'Àfrica subsahariana. Segons els datos obtinguts entre els anys 1997-2006 en 45 països africans afirmen que una mitjana de 885 dones moren de cada 100.000 naixements. Les principals causes son les hemorràgies (34%), infeccions (10%), hipertensió (9%) i obstrucció en el part (4%). Encanvi, en els països desarrollats la xifra de dones que moren a causa de hemorràgies es d'un 13%, el que com bé diu José Luis Álvarez, primer autor del estudi realitzat, aquestes dones no moren com a conseqüència de ninguna malaltia sinó per altres factors com ho és la ausència de medides d'atenció sanitària, els quasi inexistents edificis sanitàris , l'accés escàs a aigua potable, la desigualtat entre homes i dones i un factor molt important com ho és l'econòmic.


En el món durant l'embaràs o poc desprès moren 529.000 dones ( una per minut) de les cuals solament un 1% es localitza en els països industrialitzats.


En l'any 2003, la OMS; UNICEF i el Fondo de Población de las Naciones Unidas destacaren que en Àfrica de 100.000 naixements en morien 400, en els països en vies de desenvolupament en morien 440 de 100.000 i en els desenvolupats 20 de 100.000

Davant d'aquestos percentatges està clar que hem d'aconseguir anivellar l'abalança.


Noticia obtinguda.

1 comentari:

Noel ha dit...

Sin duda es un problema de los países subdesarrollados y hasta que no hagamos algo por subir su nivel de vida no conseguiremos que aumenten sus medidas higiénicas ni el nivel d los médicos d sus hospitales etc. Pienso que este problema es un problema asociado a la falta de información tanto de los ciudadanos que viven en esos países como de sus médicos y gobernantes, lo que provoca que aumente tanto el número d victimas de este tipo.
Os dejo un enlace que complementa esta interesante noticia.

http://www.bioeticaweb.com/content/view/1145/762/