dilluns, 1 de febrer del 2010

Denuncien la mort massiva de voltors en els parcs eòlics de Castelló.



El Grup per a Estudi i la Conservació dels Espais Naturals (GECEN) ha denunciat la mort massiva de voltors comuns en els parcs eòlics del nord de la província de Castelló. Tot i això, la Conselleria actua amb una indiferència absoluta.




Aquesta, pel que es veu, no té en compte els més de 220 exemplars morts des de finals de 2006, i sembla que l'única mesura que se'ls ocorreix és instal·lar uns 357 aerogeneradors més on, avui en dia, hi ha vuit instal·lacions amb 260 aerogeneradors.




La GECEN a reforçat aquests successos amb fotografies d'exemplars morts entre els camp de molins energètics de la província de Castelló. Aquestes mostren són una realitat inadmisible ja que podrien fer que l'extinció d'aquests voltors es portara a cap en els pròxims anys.



Tot i trobar-se d'avant d'aquesta situació d'extermini, ja que aquesta activitat a més d'estar mal ubicada, és nefasta per a l'avifauna, a la Conselleria la única mesura que se li ocorre és la instalació de 357 aerogeneradors més on moren els voltors. Segons GECEN, la Conselleria està al corrent dels fets, per això l'han qualificat de "prevaricació" ja que, saben que estan morint voltors i que van a continuar morint, que s'està produint un delicte, continua instal·lant aerogeneradors.


En opinió de GECEN, la Conselleria ja en els seus inicis, va situar els parques eòlics en una àrea important per als aus després de dictar-se una sentència que impedia realitzar projectes amb efectes negatius per a aquestes àrees. No obstant això, ignorant la sentència judicial i com no, aprovant una rere l'altra les declaracions d'impacte ambiental, la Conselleria va actuar sabent les conseqüències que allò li portaria.


Açò constitueix "una acció clarament delictiva de prevaricació", ja que, a més, no asumeixen cap responsabilitat. L'associació ha recordat que la Fiscalia ha obert un arxiu d'investigació penal després de la denúncia i han exigit que es complisca la llei. No obstant, la instalació dels aerogeneradors segueix en l'aire.













Per veure la notícia.