dijous, 29 d’octubre del 2009

Darwin i el creacionisme

Tots sabem ja que Darwin és l'autor de L'Origen de les Espècies. Doncs bé, en aquest llibre parla sobre l'evolució dels éssers vius, però, no parla directament sobre el principi d'aquesta vida. L'únic que es diu sobre el tema es sap perque en l'últim parragaf parla sobre un Creador.

No obstant, un equip de l'Institut Cavanilles de València ens ha demostrat que en altres llocs que no eren el seu famós llibre, sí que va parlar sobre aquest polèmic asunt. Peretó, l'home que està al càrrec de l'investigació, afirma que Darwin va posar la paraula Creador per a no anar contra la gent, però que més tard ho va lamentar.

En els seus quaderns i les seves cartes explica la seva opinió vertadera. En uns apunts afirmava que " l'íntima relació dels fenòmens vitals amb la química i les seues lleis fa que la generació espontània no siga possible".

En una carta enviada a un botànic i explorador amic seu (Joseph D. Hooker), Darwin proposa una tolla d'aigua calenta on la matèria sense vida s'organitzaria amb el recolzament de components químics i energia adequades.

Lavors, si no creia que tot era obra d'un Creador, perquè no ho va dir clarament? La resposta que han trobat és que la generació espontània era important per a entendre la seva teoria i que la ciència no estava suficientment preparada per a resoldre la qüestió. A més, deia que ell moriria abans de que tot açò es resolguera.

La notícia original.

I un vídeo sobre el tema:






(demane perdó perque el vídeo deixa als creacionistes en molt mala posició, tots tenim dret a tindre una opinió).

1 comentari:

Noel ha dit...

Me ha parecido muy interesante, no tenia ni idea de que se hablara de un "creador" en el origen de las especies y que aún menos lo hubiera escrito para contentar a la gente.

Todos sabemos que siempre será un tema complicado por las dos posturas que hay , lo que hay que hacer es tratar con respeto a los que defienden la posición contraria.

Personalmente pienso que hay demasiado indicios como para ignorar la teoría de la evolución propuesta por darwin.Aún así hay mucha gente que no se lo acaba de creer o no quiere creerlo como se puede comprobar en este artículo.

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/10/26/ciencia/1256559267.html