dissabte, 17 d’octubre del 2009

L'alzheimer i les proteïnes APP i PS1


L'Alzheimer està directament relacionat amb dues proteïnes, la APP i la PS1. Aquestes es trenquen amb l'ajuda de certs enzims, perque mitjançant la proteòlisis (el trencament) fan diverses funcions. El problema és que alguns d'aquests fragments poder resultar roïns.

S'ha descobert que aquestes proteïnes es troben en la membrana plasmàtica. Per al descobriment, l'investigadora que ha realitzat aquest estudi (Naroa Anabitarte), ha utilitzat anticossos que poden reconeixer dos fragments de la proteïna PS1.

Els resultats diuen que les proteïnes APP i PS1 es localitzen en la sinapsis (el procés de comunicació entre les neurones). La plasticitat sinàptica (la capacitat de modificar la força d'una sinapsi d'acord amb la seva activitat) és molt imporant ja que si aquesta capacitat no hi estiguera presant, els processos de memoria i aprenentatge no es podrien realitzar. Doncs per a que hi haja aquesta plasticitat calen varies molècules i la APP és de les més importants. Per això és tan important coneixer com i on ocorre la proteòlisi.


La noticia l'he tret de plataformasinc.
Un vídeo sobre l'enfermetat:

1 comentari:

alejandro ha dit...

Un buen post que trata una dura enfermedad como el alzehimer, sin cura hasta el momento. Este trabajo sobre las proteinas puede permitir crear algún tipo de medicamento para que, auque no podamos curarla, almenos se puedan paliar sus efectos y se permita recuperar un mínimo de memoria y de capacidad para aprender, síntomas evidentes de esta enfermedad. Muy interesante el post