dissabte, 9 de novembre del 2019

La protecció del papiloma humà enfront el càncer de pell

Una variant del virus del papiloma humà pot ser un factor clau en la protecció del càncer de pell. Segons un nou estudi publicat en Nature Medicine, un tipus de virus del papiloma humà (VPH) de baix risc, que es troba en la pell humana, podria tenir un efecte protector indirecte.

Aquesta és la primera evidència de que els virus comensals podrien tenir efectes beneficiosos per combatre el càncer de pell. El paper d'aquests virus comensals, en aquest cas el virus del papiloma, es basa en induir immunitat que després protegeix als pacients amb càncer de pell.

Immune response against skin-dwelling viruses prevents cancer
Zona amb càncer de pell juntament amb VPH

En els malalts amb sistemes immunitaris dèbils, la pèrdua d'immunitat fa que augmente 100 vegades més el risc de patir càncer de pell. No obstant això, el nou estudi suggereix un mètode innovador per prevenir el càncer de pell utilitzant una vacuna basada en cèl·lules T. Aquest mètode augmentarà la immunitat antiviral en la pell dels malalts. Incrementar la immunitat natural enfront la immunitat contra el VPH pot millorar més encara l'efectivitat de la immunoteràpia contra el càncer de pell. El nou mètode es basa en l'utilització d'inhibidors del punt de control immunitari a fi que el sistema immunitari tingui molta més eficàcia i puga reconèixer i destruir cèl·lules cancerígenes.

Immune Response Against Skin-dwelling Viruses Stops Cancer
Cèl·lules T atacant cèl·lules cancerígenes que tenen VPH.

Els investigadors realitzaren experiments amb ratolins que tenien immunitat natural contra el VPH i que, a més, presentaven immunitat adaptativa de la transferència de cèl·lules T. Observaren que aquests ratolins estaven protegits contra el càncer de pell quan s'exposaven a llum ultraviolada i a altres substàncies que causen càncer de pell. També analitzaren mostres de càncer de pell humana per detectar la presència i l'activitat del VPH de baix risc, i van descobrir que l'activitat i la càrrega viral reduien notablement en els càncers de pell.

Aquesta notícia està relacionada amb l'assignatura de 2n de batxillerat, ja que dintre del temari treballarem el sistema immunitari i les alteracions del mateix. Esta notícia fou publicada el dia 30 d'Octubre de 2019 per l'ABC. Per veure la notícia original feu clic ací. Imatges extretes d'ací i d'ací.

1 comentari:

AAO ha dit...

Me parece una noticia muy interesente, creo que deja bastante claro como afectaria el virus de forma positiva para el càncer de piel peró creo que no estaria mal más información ya que creo que explica muy poco en que consiste el virus, pero por lo general buena noticía y facil de leer. Buen trabajo