divendres, 9 d’octubre del 2009
Microorganismes extremòfils.
Avui he llegit una noticia en plataformasinc que deia que únicamente conixem un 1% dels microorganismes extremòfils. M'ha vingut al cap aquell exercici de biologia que preguntava si totes les formes de vida es desenvolupaven en ambients de pH neutre. Ací en tenim la resposta. Clarament hi ha molts éssers vius que només viuen en condicions extremes. La majoria són microbis, alguns són els arqueobacteris acidòfils que, si fem memòria vam estudiar el curs passat en biologia.
Referent a aquest tema, del 1 al 3 d'octubre es va realitzar la "Reunió de Red Nacional de Microorganismes Extremòfils" en Mallorca. Ací es va plantejar la necessitat d'usar múltiples marcadors molèluclars basats en rNA per a identificar mocroorganismes. També és va demostrar que Espanya té una investigació pionera referent als extremòfils halòfils, ja que en les salines de la nostra costa medierrània hi abunden.
Per a finalitzar la reunió, és va homenatjar a Charles Darwin degut a que aquest any es el seu bicentenari. També s'explicà que Darwin va ser el primer a anunciar que existien organismes extremòfils, en paraules seues del seu llibre "L'orígen de les espècies": " sense cap dubte, es pot afirmar que tots els llocs del món són habitables. Llacs d'aigua molt salada, llacs subterrànis ocults en les vessants de les muntanyes volcàniques, fonts minerals d'aigua calenta, en les profunditats dels oceans, en les regions superiors de l'atmosfera, fins la superfície de les neus perpètues: en tots els llocs hi ha sers organitzats!"
Ací teniu una imatge d'un microorganisme que es diu Sulfolobus, el qual creix en llocs amb un pH entre 2 i 3.
I un vídeo. Fixeu-vos només en el principi del vídeo, ja que després parla d'expedicions a Mart. L´únic que ens interesa està a l'inici:
També he trobat una pàgina web d'uns alumnes que, juntament amb els seu professor, van anar a investigr els microorganismes extremòfils.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Molt bon post, en el que has relacionat la notícia amb el nostre curriculum, el video també és molt interesant; i potser caldria que mirareu el següent enllaç per saber de què va això dels marcadors moleculars del rRNA, i en el que gràciesa la seua utilització, la classificació i la filogènia dels microorganismes ha donat un canvi molt gran
http://www.uaem.mx/biologicas/index/progenote/bacteriana.pdf
Publica un comentari a l'entrada