divendres, 8 de novembre del 2013

Un nou mètode d'obtenció de Carburants

   El fracking també anomenat fracturació hidràulica és una tècnica per possibilitar o augmentar l'extracció de gas i petroli del subsòl. Aquest nou mètode va començar a utilitzar-se en 1949 per l'empresa Stanolind Oil, en els Estats Units d'Amèrica. El fracking ha permès i ha millorat l'extracció de carburants fòssils com el petroli o el gas, actualment aquesta tècnica s'utilitza aproximadament en 60% dels pous d'extracció que es troben en funcionament. Com és pot veure en aquesta imatge.


   Aquesta forma d'extracció de combustibles fòssils consisteix en la infecció a pressió d'una sèrie de materials al terreny, com a resultat d'augmentar les fractures existents al sòl que tanca els combustibles i per tant, millorar l'eixida d'ells. El material infectat per a produir aquestes fractures es una barreja de grans quantitats d'aigua amb graves, a més a més, es solen mesclar productes químics que milloren el procés de fragmentació del subsòl.

   Esta revolucionada tècnica permet que els països on s'exerceix  augmenten les seues produccions de petroli i gas natural i per tant, reduir la dependència cap a altres països productors. Un bon exemple el podem trobar en la noticia publicada en el elEconomista.es on mostra com en els  Estats Units d'Amèrica, s'ha augmentat la producció de petroli considerablement. Degut, a la creació de nous pous mitjançant aquesta tècnica en els estats de Texas i Dakota del Nord. No obstant, el fracking produeix una gran sèrie de problemes en el medi. Entre aquests es troben: la contaminació dels aqüífers, contaminació atmosfèrica i una producció dels gasos d'efecte hivernacle.

   Una contaminació de les aigües subterrànies, com a conseqüència de la utilització de productes químics per al trencament dels sòls i de la disposició de les aigües residuals. Per tant, aquests productes químics poden ser virtuts en els aqüífers que alimenten els subministres públics d'aigües potables, fins i tot poden arribar a produir algun tipus de malalties cancerígenes. Per una altra banda, aquest procés necessita la utilització de grans quantitats d'aigua que poden arribar al voltant d'uns 29.000 metres cúbics d'aigua.

   Les fuites de gas que es poden produir en les canonades i en els mateixos pous contribueixen a la contaminació del aire i també augmenten les emissions dels gasos d'efecte hivernacle. Un d'aquest gasos que contaminen l'aire és el benzè, aquest es troba en el vapor que eix dels pous.

Per veure més informació visiteu les següents pàgines web:
http://www.greenpeace.org/espana/Global/espana/report/cambio_climatico/Fracking-GP_ESP.pdf
http://www.eleconomista.es/mercados-cotizaciones/noticias/5140058/09/13/El-fracking-acerca-a-EEUU-a-la-independencia-energetica-Texas-ya-produce-mas-petroleo-que-Iran.html

   Com a conclusió el fracking és una revolucionaria tècnica d'obtenció de carburants molt important i rentable econòmicament. Que milloria als països a augmentar les seues produccions i que per tant, regularien els preus del barril de petroli. Però aquesta tècnica encara s'ha de millorar, perquè pot produir una gran contaminació en el medi, fins i tot, poden arribar a les persones.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Una noticia muy interesante, que nos enseña lo codiciosas que podemos llegar a ser las personas. Este método además de dañar las aguas subterráneas, también daña el suelo.

Unknown ha dit...

Esta muy bien estructurado y contiene una información detallada y con buenos enlaces referentes. En este video tambien encontramos informacion de EEUU y consecuenias de la extracción de gas natural.

http://www.youtube.com/watch?v=EV3PdDERLTk