dilluns, 10 de maig del 2010

Asma sense diagnosticar


En el món hi ha 300 milions de persones amb asma. Segons la Guia Espanyola per al Maneig de l'Asma (GEMA), un 52 % de les persones que el sofreixen no ho saben i un 26 % (encara que tenen símpotomes) no fan cap control ni seguiment de la malaltia. Els experts creuen que es deu a que aquests símptomes són semplants a els d'altres malalties o que la gent no està prou conscienciada amb el tema.


Algunes curiositats sobre la malaltia són que el 90 % dels malalts accepten els símptomes com a una part de la seua vida diaria. A més, el 47% sofreix innecessariament per dur un mal control. Ja vam comentar en classe que molta gent es pren la malaltia com si no fóra seriosa, però que encara que no ho semble, pot arribar a causar la mort. Cal afegir que el 95 % podria tindre una vida normal per la gran quantitat de medicaments de què disposen.


La millor xifra per a mi és aquesta: entre 1960 i 2005 les morts per cada 100.000 habitants eren de 9.6, però en el 2005 van baixar fins al 2.2.

I el que m'ha cridat l'antenció és que el numbre de persones asmàtiques ha augmentat molt. Segons un estudi que es va realitzar el 2005, l'augment del diòxid de sofre s'associa directament en un augment d'asma en els xiquets.



Informació de plataformasinc.


Un video molt curiós sobre l'asma: