diumenge, 16 de maig del 2010

Grasa per a regenerar el cor


Una investigació espanyola anomenada PRECISE afirma que en la grasa hi ha una font de cèl.lules mare mesenquimals, que són capaces de regenerar el teixit vascular cardíac. A més, són fàcils de cultivar.

El que estudien és l'eficàcia d'aquestes cèl.lules per al malalts que han tingut un "fallo isquémico" crònic al cor i no se'ls pot fer cap teràpia. El procediment seria injectar la grasa (extreta amb anterioritat per una liposucció) en la part malalta del cor.

Una de les coses que m'ha cridat més l'atenció és que encara que hem perdut la capacitat de regenerar teixits, al final de la vida, el nostre cor ha renovat quasi la meitat de les cèl.lules que tenia al nàixer. Aquesta facultat ocorre més quan més jove és la persona. No obstant això, amb açò no hi ha suficient per a reparar es cèl.lules danyades d'un infart de miocardi.

Com que hi ha escassetat de donant de cor, la medicina està obligada a inventar més estratègies contra les malalties que afecten al cor. Cal afegir que la insuficiència cardíaca (que generalment prové d'una fallada cardíaca que hi ha després d'un infart) causa molts problemes de salut. Més inclús que els càncers més malignes.

Per tant, com podreu suposar, aquest descobriment obri les portes a noves cures per als malalts d'aquestes dolències.

Informació de plataformasinc.

Video relacionat. Explica com s'extrauen les cèl.lules mare del teixit adipós:


2 comentaris:

Inma ha dit...

Un buen post. En la actualidad y gracias a las nuevas tecnologias los avances médicos son cada vez mas grandes como es este caso, que con tejido adiposo pueden crear tejido vascularcardíaco con lo que solucionarian problemas en las personas que han sufrido enfermedades cardiovasculares y que por ella solas no pueden crear tejido vascular cardíaco.

Rafa Mollà ha dit...

Molt bon post. Noves formes d'enfocar un problema.