diumenge, 5 de maig del 2013

La Listeria contra el càncer de pàncrees.


Notícia extreta de SINC
Listeria monocytogenes, és un bacteri amb gran capacitat de mortalitat, habilitat útil contra la lluita del càncer. Mitjançant un cep inofensiu i marcat radioactivament amb reni s'ha fet possible l'eliminació de cèl·lules cancerígenes amb un 90% d'efectivitat en ratolins amb càncer de pàncrees.
L'equip de científics de Nova York va emprar aquest bacteri, que sobreviu gràcies a que aquest tumor està immunodeprimit i a diferència de la Listeria "normal" s'elimina eficaçment, per repartir un isòtop terapèutic, el reni, sobre cèl · lules tumorals de ratolins amb càncer. Les tècniques que utilitzen radioisòtops solen obtenir resultats favorables, però en tumors de pàncrees es necessita altres mitjans per inculcar els isòtops radioactius, de moment la Listeria sembla de gran ajuda ja que infecta les cèl·lules mutades i pot viatjar per la sang fins al tumor.
El càncer de pàncrees es troba en la quarta posició de morts per càncer, crec que és imprescindible la recerca en aquest camp, pot ser que es trobin altres isòtops que puguin realitzar la mateixa funció, encara que no ha estat provat en humans de moment sembla tenir resultats exitosos, tot sigui per la ciència.