dissabte, 4 de maig del 2013

L'ús de l'alè com diagnòstic.

Més informació en NCYT


Certs investigadors suggereixen que l'aire exhalat de cada persona conté una exclusiva "empremta dactilar" química que defineix l'estat de salut, si aquest fet és cert es podria utilitzar aquesta "empremta dactilar" per identificar malalties mitjançant l'anàlisi de l'aire exhalat.
Habitualment s'utilitzen les anàlisis de sang i orina per detectar qualsevol tipus de malaltia, i confirmar les dosis de medicaments. Però aquests científics proposen analitzar més enllà dels fluids corporals tradicionals, així donant pas a l'anàlisi de l'aire exhalat en respirar mitjançant l'ús de noves tecnologies de gran precisió. Van desenvolupar instruments utilitzats en la medicina xinesa tradicional, és a dir, basar la seva diagnòstic per l'olor de l'alè. Es vol perfeccionar la capacitat de detecció, de tal manera que la tecnologia preparada específicament per a aquesta tasca permeti identificar amb gran certesa els compostos químics presents en l'alè de les persones. Així els metges podrien utilitzar els compostos presents en l'alè per fer diagnòstics. Després de diverses investigacions es van adonar que el patró químic en l'alè de cada persona era prou estable per a ser útil com a eina de diagnòstic. Un canvi accentuat només podria significar una anomalia en el metabolisme de la persona. Properament es vol aprendre a reconèixer els patrons químics de l'alè característics de malalties específiques.

És una gran idea l'ús de l'alè per identificar si es pateix o no alguna malaltia, encara que falta per desenvolupar aquesta nova tècnica, pot ser que arribi a causar una gran sensació entre el camp de la medicina, ja que aquest mètode seria més còmode i igual més ràpid que els mètodes utilitzats tradicionalment, és a dir, l'anàlisi de sang i orina.