diumenge, 5 de maig del 2013

Per a prevenir el càncer de mama, 20 minuts d'exercici al dia


Font: Diari digital 20 minutos, del dia 3 de Maig del 2013.

S'ha demostrat en més de 25 estudis que les dones que fan esport tenen entre un 30% i un 40% menys de probabilitats de patir un càncer de mama que les dones sedentaries.




Els experts afirmen que la majoria dels càncers están molt influenciats per l'estil de vida i no tant per factors hereditaris, com abans es pensava. Per això és molt important portar una bona alimentació, dormir suficients hores i el més important, realitzar activitat física moderada,(entre 20 i 30 minuts al dia) ja que com s'ha demostrat pot ajudar a evitar l'aparició de càncers de mama.

Segons els investigadors, la activitat física regular redueix els nivells d'estrògens en les dones, hormona íntimament relacionada amb aquest tipus de càncer, disminueix els valors d'insulina, que contribueixen a l'aparició de tumors malignes, millora la densitat dels ossos així com l'oxigenació de les cèl.lules...



Avui, dia 5 de maig, es celebra la 10 edició de la Carrera de la Dona en Madrid, amb l'objectiu de recolzar la lluita contra el càncer de mama. Els diners recollits seràn destinats a la AECC.

En la meua opinió es una notícia realment interessant, ja que en España es diagnostiquen uns 22.000 nous casos de càncers de mama cada any.  Per això s'hauria de fomentar més l'esport, ja que a banda dels beneficis tant físics com psicològics, ara ja sabem que també pot previndre el càncer de mama.

Us deixe amb un vídeo sobre aquest tipus de càncer.




Aquesta notícia estaria relacionada amb el temari de Biologia Humana i més concretament amb el tema que exposaren fa poc temps unes companyes sobre les malalties relacionades amb l'aparell reproductor femení.

1 comentari:

Laura Ramos ha dit...

Una noticia curiosa i molt interesant. El cáncer es una enfermetat que tots tenim molt present y pot ser ens asuste perque pensem que no podem fer res per a evitarla, però com veiem en aquesta noticia això no es veritat. Amb un poc de exercici fisic al dia podriem evitar molts de eixos casos que es diagnostiquen al any. I, com tu dius, s'hauria de fomentar més l'esport i la dieta equilibrada ja que no només s'evitaria el càncer sino que també moltes altres malaties.