dissabte, 3 de març del 2018

La influència del preu en els anticonceptius.




A dia d'avui, les dones compten amb diferents mètodes anticonceptius molt eficaços per planificar els seus embarassos. És el cas, sobretot, de la píndola, el segon anticonceptiu més utilitzat (després del preservatiu) per les dones espanyoles. I al seu torn, del DIU, la freqüència d'ús a casa nostra només és superada pels preservatius i la píndola. No obstant això, no tots els anticonceptius són igual d'eficaços. De fet, un estudi publicat el 2013 va concloure que les dones que utilitzen píndoles anticonceptives, pegats o anell vaginal tenen una probabilitat 20 vegades més gran de tenir un embaràs no desitjat que les que fan servir formes d'acció més prolongada com els DIU o els implants. Llavors, com s'explica que es recorri molt més a la píndola que al DIU? Doncs segons un estudi de la Universitat de la Salut de Utah, per una simple qüestió de preu.



¿Píndola o DIU?

L'objectiu d'aquest estudi dirigit per David Turok va ser avaluar si el preu és un factor 'real' a l'hora de seleccionar un mètode anticonceptiu. I per això, els autors van permetre a les més de 4.400 dones participants triar el anticonceptiu que més s'ajustés als seus desitjos i estil de vida i canviar-lo per un altre sempre que volguessin. Tot completament gratis. El nombre de dones que van accedir a l'atenció un cop el factor econòmic es va veure eliminat. Pensaven que podíem reclutar unes 2.500 dones per el estudi, però al final gairebé dupliquaren aquesta xifra 


Possibilitat de triar.

En definitiva, sembla que el preu, i no tant l'eficàcia, és un factor determinant a l'hora de triar un mètode anticonceptiu. O així succeeix si més no només a l'estat de Utah, sinó en el conjunt dels Estats Units. De fet, diferents estudis duts a terme en altres estats del país (entre d'altres, Iowa, Colorado i Missouri) ja havien mostrat que l'eliminació de les barreres econòmiques comportava un major ús dels DIU i els implants.



Para consultar la notícia original publicada per el periódic ABC, clica ací.


1 comentari:

Unknown ha dit...

Realment interessant, de veritat!!