dilluns, 2 de febrer del 2015

JOAQUÍN ARAUJO "EL CINE Y LA NATURA"

El passat divendres vaig tindre l’oportunitat d’assistir a l’IES SOS BAYNAT a la conferència “El Cine y la Natura”, a càrrec de Joaquin Araujo. Aquesta activitat formava part de la Setmana Cultural, i havia sigut possible gràcies a l’AMPA, Equip Directiu, Dep. de Biologia i Geologia, en especial al professor Miguel Angel Lozano.

Els que en certa forma vam triar una  professió relacionada amb la Natura, tenim ja una certa edat, i hem begut en moltes ocasions dels seus documentals, llibres, radio,...no podíem deixar passar l’oportunitat d’anar a  escoltar-lo.
I que contents vam eixir! No va defraudar….
Es possible, que vist el títol de la conferència, es podria pensar que ens aniria a donar una grapat de motius sobre la importància que té veure documentals i llibres sobre la Natura, anécdotes o curiositats de com es feien les diferents preses “tomas” meravelloses que ens ha brindat en multitud d’ocasions, etc...
Però no, realment, com bé diu en un moment determinat de la conferència, “Esta conferencia es una enboscada que quiero tenderos, quiero sorprenderos,...”

Va aprofitar l’ocasió per a portar-nos on realment  volia, a que intentem comprendre eixa Natura, la Vida, a que utilitzem eixos documentals, o llibres només com una clau per a obrir la porta, i a entrar de ple i en directe en la Natura, a entendre-la, respectar-la.
I ho va fer  posant el punt de mira en l’Aigua, en el Bosc, i en la gran Bellesa que té la Natura
Una vegada més, al menys per a mi, va deixar clara una cosa que sempre tinc present, “voldràs i respectaràs allò que coneixes, el que no coneixes, difícilment ho respectaràs, ho voldràs, ho cuidaràs”, i això és el que crec que va voler fer Joaquin amb aquesta conferència

Deixe el video de la conferència, perdoneu la qualitat, i que no puguera gravar el torn de preguntes (que va ser també brillant), però el mòbil no va donar més de si.

*Si voleu escoltar a Joaquin Araujo en els diferents podcasts que té en RTVE, piqueu ací

** En aquest enllaç deixe en castellà, les frases que va pronunciar, i que considere bàsiques per a no perdre el fil no ja de la conferència, si no de la Vida en majúscules