diumenge, 14 de març del 2010

COP 15, Copenhague 4


Tornem i acabem ja el tema de Copenhague.
Si ens fixem, el seu nom és COP 15. Què vol dir aquest 15?

Mirant en la seua pàgina web, he trobat que abans d'aquesta conferència, ja se n'havien fet abans. Concretament 14. És a dir, aquesta n'es la 15. D'aquí el nombre.

La primera va tindre lloc a Berlín el 1995. El que es va aconseguir va ser el "Mandato de Berlín" on s'intentava reduïr les emissions de CO2 ( ja véiem que era un problema a sol.lucionar).

Les següents van ser a Ginebra (1996), Kyoto (1997), Buenos Aires (1998)…

Les decissions més importants es van prendre en Berlín ( com he dit amb anterioritat), en Kyoto i la Haya.

En Kyoto (COP3) es va fer el famós protocol sobre els gasos d'efecte hivernacle de 37 pasïsos industrialitzats desde el 2008 fins al 2012.

La de La Haya, que va ser la COP 6, va ser un poc polèmica perque els Estats Units van proposar que les zones agrícoles i forestals foren com un canal per al carboni. Si aquesta proposta s'haguera aprovat la majoria d'emissions d'aquest país s'hagueren reduït, però els països europeus s'hi van negar.

Per últim, com a curiositat, parlaré de la penúltima, la COP 14. En ella, també van haver-hi certs problemes amb els Estats Units perque no sabien el que anaven a decidir. Per sort, hi va haver acord.

I aquest és l'ultim post sobre la COP 15, espere que haje aclarat un poc el tema.

Informació
Vídeo, m'ha paregut interessant i que està prou bé:

3 comentaris:

Iván ha dit...

Buena noticia, ya que complementa la información antes dada sobre Copenhague para poder entender como bien explica Alba , la asignación del número 15 a la reunión.Por otro lado, diría que a mi entender por el gran número de reuniones se ha demostrado que no es fácil llegar a un acuerdo asequible para poder llevar a cabo la misión que se propone.No obstante,por las discrepancias y diversos intereses de países desarrollados y subdesarrollados no es de extrañar que hayan más conferencias.

Inma ha dit...

Un post interesante sobre las conferencias anteriores a las de Copenhague. Espero que anque en esta no se hayan obtenido grandes acuerdos y en las anteriores mas o menos ya que no todoslos llevaron a cabo en las próximas se se consiga y entre todos solucionar los problemas del medio ambiente.

Paco Rambla ha dit...

Noticia vàlida per al teu dossier.