dimecres, 3 de març del 2010

La col.lonització i competició dels virus.


Uns científics del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa en col.laboració amb la Universitat de Harvard i l'Insitut Tecnològic Federal Suïs han descobert un virus amb un genoma que es capaç de diversificar-se en dues subfamilies després de diversos cicles d'infecció en un laboratori.


En la natura, on més freqüentment podem trobar material genètic és en l'ADN. Encara que alguns virus tenen genomes d' ARN. Aquests, muten molt ràpid en el seu cicle vital i així poden adaptar-se a les condicions ambientals.


Aquests científics van observar que un virus genèticament pur va generar diversos grups de virus descendents. El que crida l'atenció és que el minoritàri va ser el més virulent. Aquest descobriment ha fet que pugen entendre millor els mecanismes de la virulència en un virus. Segons creuen, els virus menys forts tenen la capacitat d'interferir amb els més virulents i bloquejar parcialment la seua replicació. Per això, han anomenat als més virulents "colonitzadors" perque maten molt ràpid a les cèl.lules i es poden dispersar amb una rapidesa major. Per altra banda, als menys forts, se'ls ha anomenat "competidors" perque competeixen amb els anteriors per estar dins les cèl.lules.


La conclusió a la qual han arribat és que durant una infecció, els virus colonitzadros tenen ventaja quan hi ha pocs virus, per tant la població total de virus és menys virulenta. En canvi, quan augmenta la població de virus, les cèl.lules s'infevten per diversos virus al mateix temps i, per tant, "guanyen" els competidors.


Noticia original

Video relacionat amb els virus i la seua replicació ( ens servirà en temes posteriors):




2 comentaris:

Iván ha dit...

Noticia de gran interés,además, muy novedosa ya que es el tema de clase que en estos últimos días estamos tratando.Sobretodo,diría a destacar la gran capacidad evolutiva y de supervivencia que muestran los virus,debido a que saben ajustarse y reaccionar de determinado modo según las condiciones que se den o les afecten.Así por ejemplo, me llama la atención que en una población reducida haya más ataque viral.¿Menos peligroso a mayor población?Por último aunque no tenga demasiado que ver dejo un link sobre un instrumento descubierto hace pocos meses para poder estudiar estos elementos.: http://www.sanasana.es/?p=3215

Inma ha dit...

Un post muy interesante y que podemos relacionar con el tema que estamos dado en clase, me llama mucho la atención lo de que menos población mas peligroso , me parece muy interesante del mismo modo que el resto de comportamiento de los virus, su forma de atacar a los seres vivos, como transmiten la inofrmación genética etc.
El video que has incluido te explica de forma senzilla la estrucutra del virus, como se replica, y te ayuda a comprender el post.