dimarts, 20 de febrer del 2007

CONTAMINACIÓ D'HIDROCARBURS


L'aprofitament del petroli i del gas natural, recursos minerals procedents de la generació i acumulació natural d'hidrocarburs, requereix una fase exploratòria prèviament per a la localització dels possibles jaciments d'hidrocarburs (substàncies minerals compostes per combinacions de carbó i d'hidrogen junt a xicotets percentatges d'altres minerals).
L'existència en la natura d'aquests jaciments d'hidrocarburs, depén de la coincidència en el temps geològic dels següents elements:

1. Una roca mare en la que s'han generat els hidrocarburs a partir d'acumulacions massives de sediments orgànics.

2.Una roca magatzem composta d'arenisques o calizes, poroses i permeablesa la que han migrat, donada la seua movilitat com fluids, el petroli i gas natural generats en la roca mare.

3. Una trampa efectiva per a l'acumulació d'hidrocarburs.

Un dels principals problemes dels hidrocarburs és el seu transport. Per exemple, el transport marítim, en l'aigua, els hidrocarburs s'expandeixen r'apidament, degut a l'existència d'una diferència de densitat entre ambdos líquids, arribant a ocupar distintes àrees, i dificultant per tant les seus possibilitatsde neteja. Això impossibilitala interacció entre la flora i la faunamarina amb l'atmòsfera, obstruint aicí el cicle natural de la vida. Si les substàncies contaminantsarriben a la costa, degut a l'alta permeabilitat de la sorra, els hidrocarburs poden penetrar cap al subsól contaminant, i deixant rastres irreparables en els reservoris d'aigüa dolça. Anualment s'inverteixen 3 i 4 milions de tonelades de petrol. Les activitats d'exploració i explotació del fons marí, constitueixen una important font de contaminació. Altra causa important de contaminació són l'abocament de desfets industrials, que arriben a posseer altes concentracions dels derivats més peligrosos dels hidrocarburs.

Els hidrocarburs emanen molts gasos contaminants; i encara que presenten en general, una baixa toxicitat, el principal problema que té, és la reactivitat fotoquímica en presència de llum solar per donar composts oxidats.







2 comentaris:

Rafa Mollà ha dit...

Hola Marta. Veig que t'has posat ja a posar notícies. Només vull fer-te un comentari per a que et servisca a tu, i també a la resta de companys.Un post no ha de ser tan llarg, no es tracta de preparar un tema, hem de citar les fonts i sobretot comentar i valorar eixa notícia de la qual has parlat.
Ja parlarem a classe

lluis torla tena ha dit...

Pense que es un comentari interesant, ja que ens ha afectat prou recientment. Com ja ha señalat es un problema molt greu, ja que interrumpeix un eslavò del cicle vital de la naturaletza i per tant les repercusions van més enlla del impacte inicial localitzat.