dijous, 1 de febrer del 2007

Les neurones calculen per a ajustar el sentit del tacte:



Un estudi liderat per l'investigador Miguel Maravall ha descrit, per primera vegada, com les neurones individuals de l'escorça tàctil utilitzen complexes operacions d'estadística per a ajustar la sensibilitat del tacte a l'entorn. Aquesta capacitat de càlcul de les cèl·lules del cervell s'afegix a unes altres ja constatades, com la seva habilitat per a sumar o multiplicar.L'estudi va registrar les respostes de les neurones de rates vives a vibracions controlades, induïdes per un estimulador mecànic. Aquestes vibracions podien variar de forma ràpida o lenta. El resultat va ser observar que les neurones generen una resposta major, és a dir, es mostren més sensibles, quan la vibració es presenta en un context amb petites variacions.
L´experiment demostra com les neurones són capaces de normalitzar el valor de l'estímul d'acord al context en el qual aquest ha aparegut, i ajusten amb exactitud la seva resposta, com si d'una divisió matemàtica es tractés.
Podem relacionar al el tema de biologia humana anteriorment vist, que tractaba sobre el cervell i les neurones. La meua opinió es que aquest experiment ajudarà a tenir un millor coneixement del cervell i de la seva forma de percebre el món.
Aquesta fou publicada el dimecres 31 de Gener de 2007 en el periódic El País.
Per a Rafa Mollà:

1 comentari:

César Figuerola ha dit...

No ho entenc, com es pot saber que les neurones tenen la habilitat de sumar o multiplicar?
que s'estimulen dabant de vibracions si pero que sumen i multipliquen...¿?