dissabte, 19 de maig del 2012

El clima i la memòria




Un estudi realitzat a la Universitat de Nova Gales del Sur i publicat a la pàgina web MuyInteresante ha demostrat que el clima influeix notablement en la nostra memòria. Per tots és sabut que el temps influeix en el nostre caràcter, però els resultats obtinguts per aquest estudi ha sigut tota una sorpresa.
Durant un període de temps de dos mesos es va fer un test de memòria a diverses persones en una tenda. Els test consitia a procurar recordar els objectes que havien sigut exposats prèviament al mostrador. Els resultats obtinguts van ser molt interesants. En dies nubolats, les persones que realitzaven el test podien recordar fins a tres voltes més objectes que les persones qeu els realitzaven en dies asoletjats.
Els investigadors atribueixen aquest fet a què en els sies que fa bon temps la gent tendeix a estar de bon humor i, per tant, preste menys atenció al seu entorn. De la mateixa manera, un dia nubolat provoca que les persones estiguen més atentes i siguen més meticuloses.

1 comentari:

Lidia Ahicart ha dit...

Interesant resultat el obtés en aquest estudi. ja que en un futur pot ajudar a formar noves técniques d'estudi i perque no, ajudar a persones que pateixen pèrdues de memoria a mantindre's en el mateix estat o millorar-la poc a poc utilitzan els dies de mal temps en els que se sol dir que "no tens ganes de fer res i et quedes a casa".