dimarts, 22 de maig del 2012

TOT S'ACABA, FINS I TOT L'ESTÀNCIA A L'INSTI

Com tots els anys, quan arriben aquestes dades en les que s'acaba el curs per a 2n de Batxillerat,els darrers dies se me fan un poc incòmodes. Per un costat tinc ganes d'anar acabant el curs (molt canyero amb la Bio) però per l'altre, va agarrant-me una certa tristor en pensar que en uns pocs dies deixaré de tractar amb uns alumnes, que  durant nou mesos els he tingut  huit hores setmanals.
Durant tot aquest any, de la mà de la Biologia Humana hem anat aprofundint en el coneixement del nostre cos, crec que hem aconseguit una major soltura a l'hora de treballar al laboratori, millor capacitat per a treballar en grup, fluidesa per a parlar davant dels companys i també hem tingut la possibilitat de conèixer de més a prop el dia a dia d'alguns professionals de la Salut.
Amb la Biologia; crec que hem passat per dues fases; com per una altra banda sòl passar tots els anys: una entrada brusca i brutal amb la Bioquímica, que vos deixa en estat de xoc, un "no és possible que la Biologia siga aixina de jo...."i una  altra fase, en la que  heu anat  acoblant-se, perdent-li la por, i poc a poc donant-se compte de que si volem aprofundir en la Biologia, la Bioquímica, més prompte o més tard, acabarà eixint.

Estimats alumnes, no vull acabar el post sense demanar-vos que feu un poc de memòria, i que recordeu durant uns segons a tots els meus companys del Departament de Bio-Geo que durant aquests sis anys heu tingut (al video he fet un muntatge per a que vos ajude a recordar-los). Quan s'arriba a 2n de Batxillerat sols tindre molt presents als professors d'eixe any i sense voler vas oblidant-te d'eixos que vas tindre a 1r, 2n,3r,4t d'ESO, 1r de Batx,...però que, sense la dedicació que van anar posant ells, probablement no haguereu escollit enguany  Bio,  BH, o CTMA. Per tot açò, jo des d'ací també  vull aprofitar per a donar les gràcies a tots els membres  Departament que heu pogut tindre (espere no deixar-me a ningú) : Bea, Marisa, Sergio, Paco, Encarna, Carlos, Pepe, Lledó, Esperança, Elisa,..

I per finalitzar, dir-vos que, igual que s'acaba aquesta etapa a l'insti, ja teniu ahí a la porta, una nova etapa en la vostra vida, en la que la presa de decisions i nous reptes vos farà madurar, però que n'estic segur que la "disfrutareu a tope"
"Que os vaya bonito" !
PD Vos deixe un video que intenta ser un resum del pas pel nostre Departament.


2 comentaris:

Paco Rambla ha dit...

Molt bó el post i el video no té desperdici.

Com dius son sis anys estudiant, convivint a l'Institut.

Tot comença i tot acaba.

Que tinguen sort!!!

Anònim ha dit...

Quins records!!! El meu any al Politècnic va ser molt bo. Espere que els servira als alumnes per aprendre alguna cosa i tirar endavant.

CARLOS SAMPEDRO