dijous, 3 de maig del 2012

Una retina electrònica capaç de retornar la visió als cecs

Un experiment extraordinari realitzat per cirugians de l'hospital de Londres, van implantar detrás de la retina de dos pacients cecs un microchip de apenes 3 mil·límetres, que el que fa és que transforma la llum que penetra en el globus ocul·lar en impulsos elèctrics que el cervell es capaç de reconèixer.
Aquesta retina electrònica està formada per 1500 diodes fotosensibles que actúen com els píxels d'una imatge i transmeten eixa informació através del nervi òptic, al qual es troben conectats.

Els pacients van recolçar que aquest dispositiu els permetia percebre "flaixos de llum", no és gran cosa, però al menys els facilitava la visió d'objectes en blanc sobre un fons negre. A més a més, aquests dos pacients van reconèixer certs efectes inesperats per als investigadors, que va fer que aquestos es sorprengueren més encara. Un d'ells va asegurar que era capaç de tenir "somnis en color", cosa que era imposible desde que havia perdut la vista degut a una enfermetat que patia. És increible com aquestes persones poden canviar de manera tan dràstica la seua vida.

Els investigadors afegeixen que es troben en les primeres etapes encara de la investigació, i que poc a poc intentaràn tractar temes de ceguera més forts, ja que fins el moment asoles s'ha provat amb persones que pateixen retinitis pigmentaria.

Em pareix un tema molt interesant i sobre tot relacionat amb un dels òrgans dels que va a tractar un treball que van a fer les nostres companyes sobre els sentits.

3 comentaris:

Alba Benages ha dit...

Una vegada més queda demostrat el poder de la cienca. Fa pocs any ningú s'haguera imaginat que persones que estàn cegues pugueren recuperar una petita part de visió. Pense que d'aci uns anys amb les millores científiques i tecnológiques, és podrà avançar, i qui sap, pot ser algun dia els cecs puguen recuperar totalment. Me pareix una noticia d'un gran interes.

sergio H ha dit...

Es una noticia muy importante debido al éxito de la investigación porque esta aunque solo les ha permitido ver algunas luces esto les da esperanza a todas las personas ciegas y que muy seguro en pocos años se conseguirá devolver la visión a estas personas.

LAURA MUSEROS ha dit...

Esta es una noticia muy interesante, ya que una vez más se ha demostrado que la ciencia puede lograr cosas increíbles.
También es muy interesante, saber algo más sobre el sistema visual, ya que hace poco en biología humana realicemos una practica sobre el ojo.