dissabte, 19 de maig del 2012

El virus de l'herpes

L'herpes és una malaltia molt molesta que pot aparèixer en diverses parts del cos, com el llavi o la zona genital. Aquesta patologia és d'origen víric, és a dir, està causada per un virus.
El sistema immune respon a aquesta invasió vírica mitjançant la quimiotaxi. Aquest procés consisteix en la migració de leucòcits (cèl·lules de defensa immunitària) a la zona infectada. Fins ara es pensaba que els virus actuaven inhibint aquesta migració i, per tant, disminuint la resposta immunitària.
 
No obstant això, un estudi dut a terme pel Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa i publicat per la revista PLos Pathogens ha desmunat aquesta teoria.  L'equip d'investigadors liderat per Antonio Alcamí no tan sols ha demostrat que el virus no inhibeix la quimiotaxi, sinó que han trobat una proteïna, la glicoproteïna G, sintetitzada a partir de l'ADN proteic que augmenta els efectes d'aquest procés. D'aquesta manera, la augmenta la velocitat migració dels leucòcits a la zona infectada i, per tant, es millora la resposta immunitària.
Encara no se sap el per què d'aquest procés, però es pensa que la finalitat és una major disseminació del virus per l'organisme.
Aquesta tema està relacionat amb el tema d'inmunologia que hem estudiat a classe de Biologia.

1 comentari:

Amàlia Pérez ha dit...

Una noticia muy interesante. Además de lo que ha dicho mi compañera Laia, el virus del herpes también tendría que ver, como se ha averiguado, con alzheimer.