dissabte, 19 de maig del 2012

Orgasmes de mort

Actualment, el sexe, a més de per a la reproducció, presenta una altra finalitat, l'obtenció de plaer. No obstant això, per a les persones que pateixen la malaltia post orgàsmica (POIS) aquesta finalitat presenta una major dificultat. En la pàgina web de ElMundo s'ha publicat un article molt interesant sobre aquesta síndrome.

Es tracta d'una patologia descoberta fa relativament poc, el 2002, que afecta homes de diverses edats. Consisteix en l'aparició d'una sèrie de símptomes -com ara mal de cap, dolors, fotofòbia o depressió- després de l'ejaculació. Diverses investigacions han intentat trobar les causes d'aquesta malaltia, no obstant això, aquestes encara no estan gens clares, i els metges estan tan perduts com els pacients en aquest tema.
Una hipòtesi duta a terme pe l'holandès Marcel Waldinger apunta a què la causa d'aquesta malaltia pot ser una al·lèrgia de l'organisme front el propi semen. Altra, proposada pels doctors Fernández Alonso i Martínez-Salamanca, proposa que es tracta d'un problema amb base neurobiològica (alteracions en les hormones generades durant l'orgasme i en els neurotransmissors). Per últim, també hi ha opinions que apunten a què l'origen és psicològic, però no són acceptades per la majoria dels metges.
De totes maneres, al no conèixer la causa d'aquesta malaltia, tampoc es pot aplicar una cura. No obstant això, s'ha creat un fòrum on al gent que la pateix explica les seues experiències i exposa els seus remeis, entre els quals podem destacar antidepressius, niacina (o vitamina B3), remeis naturals...
Aquesta estranya malaltia s'ha de continuar investigant per trobar una solució, per això, és important que les persones que tinguen aquests símptomes vagen al metge.

1 comentari:

Soraya García ha dit...

Es sorprenent com després de l'orgasme es pot produïr una malaltía ja que sempre es associat amb el plaer. Es molt important com diu la meua companya que es vaja al metge en cas de patir-la ja que així es pot investigar amb més profunditat. Encara així és difícil en el cas dels homes acudir al metge per problemes sexuals ja que a la majoría d'aquestos els fa pudor patir-los. Tot i aixó s'han d'anar descartan hipòtesis per a arribar a una única causa de la patología.