diumenge, 13 de maig del 2012

El deteriorament de la memòria amb el pas dels anys

El cervell pateix un desgast normal al envellir. La memòria és una de les habilitats mentals que més es degenera amb els pas dels anys. En una nova investigació s'ha intentat observar els components cerebrals de la memòria que fallen més amb l'envelliment.

La visió prèvia que es tenia dels resultats era que seria la memòria espacial la que es voria més afectada per l'envelliment. Però els investigadors d'aquest actual estudi es van sorprendre quan van descobrir que el cervell envellit tendeix més a perdre la seua capacitat de reaccionar a indicis que indiquen quan és el moment de deixar la tarea en la que es treballa per a pasar a ocupar-se'n d'un altra. És per açò que es sol dir que les persones majors no tenen la capacitat de fer vàries coses a la vegada.

Els investigadors esperen que mitjançant un millor coneiximent dels mecanismes subjacents en la memòria, siga posible algun dia trobar tractaments per a frenar o fins i tot per a eliminar el deterioro d'aquestes funcions cerebrals.

2 comentaris:

sergio H ha dit...

Es una noticia muy interesante ya que nos informa de la cusa del deterioro de las capacidades mentales y espero que esto sirva para que en el futuro existan medicamentos para ya no frenar sino impedir este deterioro para que no nos de tanto miedo hacernos viejos.

LAURA MUSEROS ha dit...

Esta es noticia es muy interesante, ya que nos informa que con el paso del tiempo nuestro cerebro va perdiendo cualidades y que este va ir cambiando según el paso del tiempo.
Bien como ha dicho mi compañero sergio, esta es una buena noticia para que se vaya investigando sobre medicamentos para evitar que esto suceda.