diumenge, 29 de novembre del 2009

Alzheimer i la dieta LMN.


La revisita Journal of Alzheimer Disease ha publicat un articule on afirma que una dieta rica en polifrenols i àcids grasos poliinsaturats (té, cervessa, raïm, vi, oli d'oliva, cacau, nous,..) produeix un augment de cèl.lules mare en el cervell (neurogènesi) i potencia la seua diferenciació en diversos tipus de cèl.lules neuronals.
A aquesta dieta se l'ha anomenat dieta LMN i ha produït en ratolins una major proliferació cel.lular en les regions on té lloc la neurogènesi, regions que estan danyades si es sofreix Alzheimer.
L'objectiu de la investigació era estudiar l'efecte d'una dieta LMN en la neurogènesi d'un cervell d'un ratolí adult. Es van utilitzar dues classes de ratolins: una eren ratolins amb alimentació normal i l'altra; ratolins amb dieta LMN. Es va descobrir que els ratolins amb la dieta LMN tenien un augment de cèl.lules mare i altres de noves en el bulb olfactiu i en el hipocamp (zones que danyades per l'Alzheimer).
També es volia descobrir si la crema LMN prevenia l'oxidació i mort neuronals. Es van pre-tractar cèl.lules hipocampals i després se'ls va dayar. El que es va vore és que les cèl.lules pre-tactades no sofrien apenes danys o no en sofrien gens.
Tot açò demostra que la dieta LMN indueix a la producció de noves cèl.lules en el cervell adult i reforça les conexions neuronals, per això, es bona per a l'Alzheimer.


La notícia original és de plataformasinc.
He volgut posar algún vídeo sobre l'alimentació i l'Alzheimer, però no n'he trobat cap, així que he decidit enllaçar els dos posts que s'han fet aquest any on hi han dos vídeos: 1 i 2.