dissabte, 7 de novembre del 2009

"A mi no m'interesa l'ADN, sinó el càncer"


En Madrid s'ha celebrat el congrés The energy of cancer. Un dels oïents més destacats ha resultat ser James Watson, el biòleg i zoòleg que va rebre, junt amb Francis Crick, el premi Nobel per descobrir l'estructura de l'ADN.

Plataformasinc li ha fet una entrevista on afirma que a ell el que realment l'interesa és el càncer i que aquesta és la raó per la qual ha anat al congrés. Aquest interès prové de que un familiar seu va morir, quan ell era jove, d'aquesta malaltia. Per això es va centrar en l'ADN.

També creu que en la ciència no es poden seguir els models ja establerts i que s'han de fer proves i més proves. De fet, conta que això mateix és el que van fer ell i el seu company Crick i que, Rosalin Franklin no va saber reconèixer l'estructura de l'ADN per aquest motiu. Per això està segur de què els científics han d'experimentar sobre la cura del càncer i oblidar-se dels gens. Respecte açò, conta que ell reuní fons per al Projecte Genoma Humà i que el seu ADN va ser dels primers a ser analitzat. El que li van dir és que té una gran predisposició a sofrir càncer, no obstant, no ha tingut mai cap contratemps. Segons ells, aquesta és la prova de ens diu que hem de deixar un poc de banda a la genètica.

Jo sens dubte, em quede en una frase seua: "Cal tindre il.lusió per viure i la meua és el càncer".


Per últim, he trobat un vídeo sobre Watson i Crick, es problema és que està en anglès:

4 comentaris:

Iván ha dit...

Buena referencia al temario que estamos tratando en clase , para poder hablar de Watson que estudio la estructura del ADN.Sin embargo, lo que más me llama la atención es que a su gran edad se centre en un tema tan vital como es el cáncer, el cual hoy en día se lleva muchas vidas por delante llenas de dolor.En cierta forma comparto su forma de pensar , ya que se preocupa por lo principal y le interesa buscar una solución que cree poder encontrarse en su famoso ADN.También es de agradecer su motivación hacia los descubrimientos.

Iván ha dit...

El comentario es Iván Muñoz

Noel ha dit...

La curiosidad y las motivaciones son lo que hacen avanzar la ciencia y si en su caso se debe a una motivacion personal pues bien venido.

Me he fijado del comentario que hace de Rosalin Franklin, de que ella no supo reconocer la estructura real del ADN.Sin duda lo que hizo Watson fue torear al entrevistador y desvió el tema.Aqui os pongo un link de un texto que explica un poco la oscura historia de Watson y de,como la llamaba el , "Rosy". ES un poco radical y no se si será suficientemente imparcial pero me ha parecido interesante.No empieza hasta que no pasan las 2 primeras fotos.Espero que os guste.

http://copepodo.wordpress.com/2006/11/08/los-trapos-sucios-de-la-ciencia-la-estructura-del-adn/

Alba ha dit...

Noel, tens raó. Vaig estar a punt de posar algún comentari respecte al tema, fent memòria del que ens havia contat Rafa en classe. Però se suposa que havia de resumir la notícia i no dir que no se mereixien del tot el seu èxit.
El que m'ha cridat l'antenció és el que es diu en l'enllaç que has posat, que no és el mateix que ens va contar sobre que Watson havia estat amb Rosalin. No obstant, el resultat és el mateix, la pobra Rosalin es va quedar sense reconeixement.