dissabte, 4 de març del 2017
Creat un embrió de ratolí amb cel·lules mare
Un equip en la Universitat de Cambridge en Regne Unit, ha aconseguit crear un embrió artificial de ratolí amb cèl·lules mare.
Segons els investigadors aquest avanç ens servirà per a aconseguir més comprensió, de les etapes més primerenques del desenvolupament de l'embrió i que ens ajudarà per a aconseguir una major comprensió de dos de cada tres embarassos en aquesta fase.
Una vegada que un òvul d'un mamífer ha sigut fertilitzat per un espermatozoide que es divideix vàries vegades per generar una bola de cèl·lules mare, aquestes s'agrupen dins de l'embrió cap a un extrem aquesta etapa es coneix com a blastocist.
No obstant en l'estudi els investigadors han utilitzat una combinació de cèl·lules mare embrionàries modificades genèticament, junt en un andami 3D conegut com a matriu extracel·lular. Han aconseguit desenvolupar una arquitectura que és molt semblant a la de l'embrió.
En la investigació hi va haver:
Un mateix patró de desenvolupament, si comparem un embrió artificial d'un natural podem demostrar que segueix el mateix patró de desenvolupament. Les cèl·lules mare s'organitzaren amb les embrionàries en un extrem i les trofoblàstiques extraembrionàries en l'altre. Més tard es va obrir una cavitat cap a dalt dins de cada grup abans d'unir-se per convertir-se amb el sac amniòtic en el que és desenvolupa l'embrió.
Escassetat de embrió humans per l'investigació, aquest avanç podria ajudar a superar una de les principals barreres de l'estudi de les fases menys avançades del desenvolupament embrionari, a causa de l'escassetat d'embrions humans per la investigació.
Notícia extreta d'ací
Etiquetes de comentaris:
agonellm,
anatomia_aplicada,
biologia_celular,
celulas_madre,
curso_2016-17,
desarrolla_embrionario
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada