dimecres, 29 de febrer del 2012

Cèl·lules mare per a la disfunció erèctil

La reconstrucció del penis és una intervenció quirúrgica que s'empra per a tractar enfermetats com la Peryronie, que provoca la desviació d'aquest durant la erecció i causa dolor, inclús impedeix l'acte sexual.
Fa uns dies, en la pagina web Sinc, es va publicar un article molt decisiu en aquet àmbit. Un grup d'investigadors del Departamento de Urología del Tulane University School of Medicine (EE UU), van realitzar un experiment amb unes rates. Amb aquest van aconseguir recuperar i millorar la capacitat erèctil d'aquestes mitjançant una reconstrucció del penis. Per a aconseguir-ho, van injectar cèl·lules mare.
Aquest tipus d'injectes (de cèl·lules mare obtingudes del teixit adipós de la zona intestinal) suposen un avanç molt important en la cirugía reconstructiva del penis. Fins i tot, aquest estudi ens sugereix que els injectes es podríen realitzar en èxit per a qualsevol reconstrucció traumàtica, inclús están segurs que es podría emprar per a solucionar la disfunció erèctil dels éssers humans!
Els experts de la investigació ens han explicat que els injectes amb les cèl·lules mare són tan eficaços que poden restablir la respota erèctil en menys temps que qualsevol clínica fins ara. Ells ho van inplantar en el penis de rates i aquestes van realitzar una resposta satisfactoria, ja que en tan sols 8 setmanes van comprovar com la funció erèctil d'aquests roedors havia millorat moltíssim. També van observar un aument de la medida del penis, tant en estat flàcid com en erecte. A més, els resultats obtinguts demostren que les cèl·lules mare van ser capaços de restaurar els teixits erèctils i millorar el fuix sanguini, amés de impulsar la producció de òxid nítric, que ajuda a mantindre la erecció

Aquest estudi va suposar un gran avanç i un altra mostra de que cada vegada la ciència supera més problemes.