diumenge, 26 de febrer del 2012

L'Alzheimer contagia les neurones recorrent els circuits cerebrals

Un estudi recent publicat en la revista Neuron demostra que l'Alzheimer s'extén a través de les neurones i fereix als circuits i les regions. Aquest descobriment suposa una esperança, ja que podría significar una novia vía d'investigació per a un tractament eficaç d'una de les enfermetats més importants que afecten al cervell i al sistema nerviós en conjunt.
 
L'estudi elaborat per la Universitat de Hardvard es va centrar en l'acumulació de la proteïna Tau en les neurones, així com la seua posterior expansió a diverses regions del cervell acabant amb la vida de moltes neurones, el que provoca una reacció inmediata del pacient. Desde l'inici de l'enfermetat es produeix una deterioració progresiva, ja que aquesta proteïna Tau s'expandeix des de la escorça cerebral fins a altres parts del cos.  Per a realitzar aquest estudi van utilitzar ratolins, i d'aquesta manera van vore l'expansió de la proteïna de manera clara.
 
Per tot açò, el tractament de l'enfermetat de l'Alzheimer ha trobat ací una peça clau per a internar frenar la propagació d'aquest virus a altres regions del cervell mitzançant un diagnostic precoç.

2 comentaris:

Andros ha dit...

Que bé que la medicina avance, ara a esperar a que desenvolupen un sistema capaç de refrenar aquest virus i anirà reduïnt el nombre de pacients amb alzhèimer. Gràcies per la notícia.

Soraya García ha dit...

És molt important saber perquè s'originen les infermetats i la seua propagació a la resta del cos. En el cas d'aquesta notícia obre un camp d'oportunitats per a intentar frenar l'expansió de l'Alzheimer que té el seu centre originari en el cervell com bé ha dit Marta en el post.