dimecres, 22 de febrer del 2012

Un nou tractament per a la infermetat de Huntington

La infermetat de Huntington és un transtorn degeneratiu del sistema nerviós que provoca demència i afecta el moviment del cos amb transtorns com l'akinèsia i la distonia. És una malaltia hereditària, ja que es troba en el cromosona 4 i, e més, es presenta com l'al·lel dominant, de manera que els riscos de transmetre-la a la següent generació són del 50%.

El tracatament emprat fins ara per a apal·liar alguns símptomes ha sigut la Tetrabenazina. Aquest medicament es efectiu sobre els moviments involuntaris del pacient, però no millora altres símptomes.
Un estudi publicat en la Lancet neurology y dut a terme per Justo García de Yébenes, neuròleg de l'Hospital Ramón y Cajal i investigador del Centre d'Investigació en Red de Malalties Neurodegeneratives, ha trobat un nou fàrmac per al tractament de la malaltia de Huntington anomenat Pridopidina.
Aquest fàrmac és capaç de neutralitzar el exés o la falta de dopamina que provoca els transtorns en el moviment i la coordinació.
L'efectivitat d¡aquest estudi ha siut provada per un gruo de voluntaris que pateixen aquesta infermatat i que després d'haver-se sotmés a aquest tractament han tingut una garn milloria en la seua funció motora.
Fianlment, podem destacar que aquesta és una de les infermetats que es transmiteixen de manera ganèticament amb els processos que hem estudiat en l'assignatura de Biologia en el tema de genètica.