dimecres, 29 de febrer del 2012

Fecunditat sense data de caducitat

Fins fa poc, s'havia acceptat la teoria que una dona naix amb un nombre determinat de ovòcits -precursors de òvuls- i que no era capaç de generar més. D'aquesta manera, la menopausa significava que els ovòcits s'havien esgotat, i per tant, que la dona ja no era capaç de generar més òvuls.
No obstant això, un estudi publicat a la revista Nature Medicine i dut a terme per Hospital General de Massachusetts (EE UU), demostra que açò no és cert.

En 2004 es va descobrir que els ratolins adults són capaços de generar més ovòcits a partir de cèl·lules mare en la seua edat adulta. Els científics van investigar aquest mateix procés en l'espècie humana i van trobar unes cèl·lules mare en els ovaris que podrien tenir la mateixa funció que les dels ratolins.
Efectivament, al igual que len els ratolins, aquestes cèl·lules mare eres capaços de formar ovòcits en condicions de laboratori. No obstant això, per raons ètiques no es va poder comprovar si aquests ovòcits poden generar embrions viables per a una fecundació in vitro.
De totes maneres, açò si que s'ha pogut comprovar en ratolins i els resultats han sigut els esperats: aquests ovòcits formats a partir de cèl·lules mare en l'edat adulta són capaços de generar embrions viables mitjançant una fecundació in vitro. ´Per això, els científics creuen que aquest procés també és possible en l'espècie humana.

Aquesta notícia està relacionada amb el tema de l'aparell reproductor que les meues companyes estan exposant a l'assignatura de Biologia Humana.

1 comentari:

Lidia Ahicart ha dit...

Interesant noticia el saber que existeixen unes cèl·lules mare en els ovaris que son capaces de produir ovòcits per a donar lloc a nous òvuls, i així, en un futur, i si desapareix el problema ètic que ara existeix en aquest tema, dones que una vegada apareguda la menopàusia decideixen tindre fills podràn fer-ho o també per a dones que han esperat molt de temps i pensen que ja no serveixen els seus òvuls, ja que amb condicions de laboratòri, tal com diu aquesta noticia, es prodrien formar òvul i fecundar-los per el process d'in vitro.