divendres, 21 de febrer del 2014

El sedentarisme proboca la pèrdua d'AUTONOMIA

   Una investigació nord-americana portada per els professors i alumnes de l'universitat Northwestern de Chicago, ens han recordat que passar molt temps sense fer res en la tercera edat també augmenta el risc de pedre autonomia. Aquesta notícia ha segut publicada en el periòdic el Mundo el 20 de febrer del 2014.

   En aquesta avançada edat cada hora sense moure's compta i a més ens recomana fer exercici. Mantenir-se actius és molt important per a la salut, les persones que realitzen deport com ara: caminar dos hores i mitja, fer bicicleta, ballar... Presenten menys problemes greus de salut. I per tant, ens indica que ser sedentari és un factor de risc d'independència.



   Per arribar aquestes conclusions, els profesors d'aquesta universitat va analitzar una mostra de 2.286 adults majors de 60 anys. Aquests adults portaven un dispositiu, que els mesurava l'activitat física que realitzaven i el temps que empraven sense moure's. Van veure que de mitjana els ancians passaven 9 hores diürnes de forma sedentària. Per últim, van comparar els perfils de les persones i van comprovar que el sedentarisme era un factor clau a l'hora que aparegueren problemes de pèrdua d'autonomia. 

   El professorat explica que per a no pedre la nostra autonomia podem fer exercici durant la nostra vida cuotidiana, com per exemple:
- Si va al supermercat, aparqui en un lloc allunyat a de l'entrada. 
- Quan s'alce a veure, camine per casa.
- Pujar les escales de casa caminant i no utilitzar l'ascensor.
- Anar caminant per a fer els encarrecs més xicotets...

   Aquests sencills concells ens faran ser més actius i per tant, que en un futur durant la nostra vellesa puguem ser més agils i poder evitar dependre d'algú. 

Per visitar la pàgina web inicial cliqueu ací.

Aquesta notícia publicada en el periòdic el Mundo és molt important ja que ens mostra els problemes que pot produir el sedentarisme en edats prou avançades i com hem d'evitar-la. Aquesta notícia l'he relacionada amb l'assignatura de biologia humana, amb el temari de sistema locomotor ja que està relacionada amb la pèrdua de movilitat del nostre cos.